Triangle Strategy producers: HD-2D kost meer dan mensen denken

Triangle Strategy producers: HD-2D kost meer dan mensen denken

Triangle Strategy-producenten Tomoya Asano en Yasuaki Arai onthulden in een recent interview met de Japanse publicatie 4Gamer hoe het team de unieke HD-2D visuele stijl van Square Enix in hun huidige game kon opnemen.

Ondanks de schijnbare eenvoud en ongecompliceerde uitvoering van de visuele stijl, merkten ze op dat het “meer kost dan je zou verwachten” en dat de ontwikkeling in zo’n korte tijd de hulp nodig had van teams die eerder met de technologie hadden gewerkt.

4Gamer -interview vertaling

Hoewel HD-2D een nieuwe methode is, blijft de kwaliteit gelijk, ongeacht de maker. Voordat de echte productie begint, geloof ik dat er een strenge inspectie wordt uitgevoerd. “Dragon Quest III” en “Live A Live” zijn twee van de games die je hebt aangekondigd en die gebruikmaken van HD-2D. – Is er kennisoverdracht tussen deze titels?

Asano: Natuurlijk. De teams van eerdere kampioenschappen deelden kennis met de jongere. We stimuleren het delen van informatie tussen ontwikkelingsbedrijven als ze informatie hebben waarvan ze denken dat die waardevol kan zijn. Er is geen reden waarom een ​​uitdrukkingsvorm die in een oudere titel werd gebruikt, niet in de huidige kan worden gebruikt.

We hebben eerder de ‘juiste’ HD-2D besproken; heb je er een uitgebreide bijbel of iets dergelijks voor samengesteld?

Asano: Nee, we hebben zoiets niet in elkaar gezet. Omdat de manier waarop het wordt overgebracht per game verschilt, zal de HD-2D-smaak elke keer iets anders zijn. De sfeer van het oude segment van Live A Live zal bijvoorbeeld anders zijn dan de sci-fi setting. Dankzij de nieuwe concepten die we hebben bedacht, is onze reikwijdte van expressie uitgebreid.

Eén ding dat me verbijsterd heeft, is waarom geen andere ontwikkelaars iets hebben geprobeerd dat lijkt op HD-2D. Naarmate onafhankelijke games steeds populairder worden, is het aantal games dat pixelafbeeldingen gebruikt gestegen, en ik had aangenomen dat de aanpak ook op dergelijke games zou kunnen worden toegepast.

Asano: Het is waarschijnlijk het vermelden waard dat het duurder is dan je zou verwachten. In dat opzicht past het uitstekend bij de volgende projecten van Square Enix. Het is mogelijk dat als andere bedrijven het dupliceren, ze niets verdienen.

Over Triangle Strategy

Een tactisch rollenspel dat je overtuigingen op de proef stelt.

Als Serenoa, erfgenaam van Huis Wolffort, voer je het bevel over een compagnie soldaten in een gecompliceerde verhaallijn waarin jouw keuzes het verschil maken. De belangrijkste beslissingen die je neemt, ondersteunen een van Serenoa’s drie principes – Utility, Morality en Liberty – die samen zijn wereldbeeld vormen en bepalen hoe het verhaal zich ontvouwt. Wanneer ze worden geconfronteerd met uiterst kritische keuzes, zullen talloze personages hun weg vinden door te stemmen op de Scales of Conviction. De allianties die je kiest en de keuzes die je nu maakt, zullen het lot van hele landen beïnvloeden, evenals het continent Norzelia zelf.