Ubitus en Microsoft werken samen voor Call of Duty … in afwachting goedkeuring

Ubitus en Microsoft werken samen voor Call of Duty … in afwachting goedkeuring

Ubitus, een white-label cloudgamingservice, heeft een deal getekend met Microsoft om de Call of Duty-franchise naar de Nintendo Switch te brengen. De samenwerking is onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties van de door Microsoft voorgestelde fusie tussen Activision en Blizzard. Ubitus

heeft eerder het streamen van games zoals Control, Assassin’s Creed Odyssey en Resident Evil op het platform mogelijk gemaakt.

Maak kennis met Ubitus

Ubitus, een gerenommeerde white-label cloudgamingservice, heeft onlangs een deal gesloten met Microsoft om de langverwachte Call of Duty-franchise naar het Nintendo Switch-platform te brengen. Deze samenwerking is echter afhankelijk van de wettelijke goedkeuring van de voorgestelde fusie van Microsoft met Activision-Blizzard. In dit artikel gaan we dieper in op de details van de samenwerking, de eerdere partnerschappen van Ubitus en de mogelijke gevolgen van de fusie voor de gaming-industrie.

Eerdere samenwerkingen van Ubitus

Control

Ubitus heeft een indrukwekkende staat van dienst als het gaat om het streamen van populaire games op de Nintendo Switch. Een voorbeeld hiervan is Control, een veelgeprezen actie-avonturenspel ontwikkeld door Remedy Entertainment. Door gebruik te maken van de cloudgamingservice van Ubitus, konden spelers de verbluffende beelden en boeiende gameplay van de game ervaren op hun Switch-apparaten.

Assassin’s Creed Odyssey

Een andere succesvolle samenwerking was met Ubisoft voor de game Assassin’s Creed Odyssey. Dit actie-rollenspel, dat zich afspeelt in de wereld van het oude Griekenland, oogstte een enorme aanhang en werd geprezen om zijn meeslepende verkenning van de open wereld. Dankzij de cloudstreamingtechnologie van Ubitus konden Switch-gebruikers in het enorme universum van de game duiken zonder concessies te doen aan de prestaties.

Resident Evil-serie

Ubitus speelde ook een cruciale rol bij het naar de Nintendo Switch brengen van de populaire Resident Evil-serie. Fans van het survivalhorror-genre vonden het geweldig om hun favoriete games, waaronder Resident Evil 7: Biohazard, op de draagbare console te ervaren, allemaal dankzij de cloudstreamingmogelijkheden van Ubitus.

Microsoft’s voorgestelde fusie tussen Activision en Blizzard

Overzicht van de fusie

Het voornemen van Microsoft om te fuseren met Activision-Blizzard heeft een schokgolf veroorzaakt in de game-industrie. Deze fusie, indien goedgekeurd, zou resulteren in een kolossaal bedrijf met een groot aantal populaire franchises onder zijn riem. De gecombineerde bronnen en intellectuele eigendommen zouden het gamelandschap mogelijk een nieuwe vorm kunnen geven.

Potentiële impact op de game-industrie

De goedkeuring van de fusie zou kunnen leiden tot een versnelling van de acceptatie van cloudgaming en de ontwikkeling van nieuwe game-ervaringen. Naarmate Microsoft meer gamingactiva verwerft, kunnen ze verder investeren in het verbeteren van hun cloudgamingservices en het uitbreiden van hun bereik naar nog meer platforms zoals de Nintendo Switch.

Overwegingen op het gebied van regelgeving en goedkeuringsproces

Het succes van de voorgestelde fusie hangt af van de goedkeuring door de regelgevende instanties, die momenteel wordt beoordeeld door de relevante autoriteiten. Regelgevers zullen de impact van de deal op de kansspelmarkt onderzoeken en of het de concurrentie kan verstikken. De uitkomst van het beoordelingsproces zal een cruciale rol spelen bij het bepalen van het lot van het Ubitus-Microsoft-partnerschap voor de Call of Duty-franchise.

Implicaties van het Ubitus-Microsoft-partnerschap

Voordelen voor Nintendo Switch-gebruikers

Als de fusie wordt goedgekeurd door de regelgevende instanties, kunnen Nintendo Switch-gebruikers zich verheugen op het genieten van de Call of Duty-franchise op hun apparaten. Deze toevoeging zal de toch al diverse gamesbibliotheek van de Switch verder verbeteren en tegemoetkomen aan de groeiende vraag naar AAA-titels van hoge kwaliteit op het platform.

Uitbreiding van cloudgamingservices

De samenwerking tussen Ubitus en Microsoft zou ook de weg kunnen effenen voor de uitbreiding van cloudgamingservices op de Switch en andere platforms. Naarmate er meer grote titels beschikbaar komen via cloudstreaming, kunnen gamers over de hele wereld profiteren van meer toegankelijkheid en gemak zonder te hoeven investeren in dure hardware.

Concurrentie en innovatie in de game-industrie

De samenwerking kan ook een gezonde concurrentie bevorderen en innovatie in de game-industrie stimuleren. Naarmate cloudgamingservices zich blijven ontwikkelen en verbeteren, kunnen andere bedrijven worden geïnspireerd om in vergelijkbare technologieën te investeren en nieuwe game-ervaringen voor hun doelgroepen te ontwikkelen.

Conclusie

De samenwerking tussen Ubitus en Microsoft voor de Call of Duty-franchise op de Nintendo Switch is een opwindende ontwikkeling voor gamers en de branche als geheel. Hoewel het succes van deze samenwerking afhangt van de wettelijke goedkeuring van de fusie tussen Activision en Blizzard, zijn de potentiële voordelen aanzienlijk. Nintendo Switch-gebruikers kunnen zich verheugen op een nog diversere gamebibliotheek, terwijl de branche mogelijk een uitbreiding van cloudgamingservices en meer concurrentie ziet. Uiteindelijk heeft deze samenwerking het potentieel om het gamelandschap opnieuw vorm te geven en nieuwe, boeiende ervaringen voor spelers over de hele wereld te creëren.

Veelgestelde vragen
 • 1. Waar gaat het Ubitus-Microsoft-partnerschap over?
  • De samenwerking betreft Ubitus, een white-label cloudgamingservice, die samenwerkt met Microsoft om de Call of Duty-franchise naar de Nintendo Switch te brengen, afhankelijk van goedkeuring door de regelgevende instanties van de door Microsoft voorgestelde fusie tussen Activision en Blizzard.
 • 2. Welke games heeft Ubitus eerder naar de Nintendo Switch gebracht?
  • Ubitus heeft met succes het streamen van games als Control, Assassin’s Creed Odyssey en de Resident Evil-serie op het Nintendo Switch-platform mogelijk gemaakt.
 • 3. Wat is de fusie tussen Activision en Blizzard?
  • De fusie tussen Activision en Blizzard is een voorgestelde deal waarbij Microsoft van plan is te fuseren met Activision-Blizzard, waardoor mogelijk een gigant in de game-industrie ontstaat met tal van populaire franchises onder zijn controle.
 • 4. Welke invloed heeft de fusie tussen Activision en Blizzard op de samenwerking tussen Ubitus en Microsoft?
  • Het succes van het Ubitus-Microsoft-partnerschap om de Call of Duty-franchise naar de Nintendo Switch te brengen, hangt af van de wettelijke goedkeuring van de fusie tussen Activision en Blizzard.
 • 5. Wat zijn de mogelijke implicaties van de Ubitus-Microsoft-samenwerking voor de game-industrie?
  • De samenwerking kan leiden tot voordelen voor Nintendo Switch-gebruikers, uitbreiding van cloudgamingservices en meer concurrentie en innovatie in de game-industrie.
Ad