WWE 2K18 is heavyweight kampioen storage

WWE 2K18 is heavyweight kampioen storage

Er komen steeds meer fysieke games uit voor de Nintendo Switch en dat is een enorm goed zaak. Maar je zult de titel niet gelezen hebben en denken dat we het daar over gingen hebben, nope je hebt gelijk.

Veel van die fysieke titels vragen om een extra download. Soms is het een kleine Day One patch of dergelijke maar soms is het een flinke download naast je al fysieke cartridge. We noemen NBA2K18 en DOOM even als voorbeeld.

WWE 2K18

WWE 2K18 (goh weer een 2K titel) is ook zo een spel, maar die maakt het wel heel bont. Het spel zelf is namelijk 32GB groot, maar 24GB daarvan zal je moeten downloaden als je de fysieke versie aanschaft.

Er is dus door 2K Games ervoor gekozen om een 8GB cartridge te gebruiken om het spel net zo duur te kunnen aanbieden als op andere platformen. Even voor de niet rekenwonders onder ons 2/3 van het spel moet je downloaden. Hierdoor ben je hoe je het ook bekijkt verplicht om met een micro-sd te gaan werken. 

We hebben in eerdere uitingen al gezegd dat we het snappen maar ook dat we zouden willen dat het anders was.

Waarom dit een probleem is

Even voor degene die een redelijke library op de Switch hebben. Momenteel zijn de grootste commercieel verkrijgbare micro-SD kaartjes 256GB groot. We tellen de 400GB van Sandisk express niet mee omdat deze prijs-technisch net zo duur is als een tweede Switch. Voor een 256 GB kun je voor 100 euro klaar zijn maar dan nog; je koopt netjes je games fysiek en dan nog zou je er met zulke games na pak en beet 10 alweer 1 nodig hebben. Dit kan simpelweg niet de bedoeling zijn voor de Nintendo Switch.

Daarnaast zien we onszelf niet met een portable console met een losse usb hdd werken mocht dat al mogelijk worden. Er moet een manier zijn waarop games haalbaar kunnen zijn in de ogen van ontwikkelaars zonder dat ze de gamer in een hoek duwen als het op storage aankomt.

Zoals je merkt zit het ons misschien wat hoog, maar hey wij komen daar vooruit. Wat vindt jij?

Ad