XIII remake komt er eindelijk aan, eerste gameplay vrijgegeven

XIII remake komt er eindelijk aan, eerste gameplay vrijgegeven

Microids heeft een update gegeven over de XIII-remake voor de Nintendo Switch en gezegd dat deze op 13 september 2022 uitkomt.

De game kwam voor het eerst uit in 2020. Vlak voordat de Nintendo Switch-versie uitkwam, duwde Microids het terug naar 2021, maar het zou later naar 2022 sluipen.

video
play-rounded-fill

Over XIII

Toen het uitkwam, was XIII niet erg geliefd, maar het goede nieuws is dat de Switch-versie veel beter zal zijn. Microids huurde de Franse studio Tower Five, die Lornsword: Winter Chronicle maakte, in om meer dan een jaar aan een update te werken. De game is gerepareerd en aangepast, en online multiplayer is toegevoegd. Microids zegt dat Tower Five “het hele spel heeft herwerkt, van de art direction tot de AI, en veel technische verbeteringen heeft aangebracht.”

In een verklaring zei Stéphane Longeard, de CEO van Microids:

“Het spijt ons zeer dat de eerste release van de XIII-remake op PlayStation 4, Xbox One en pc niet voldeed aan de kwaliteitsverwachtingen van spelers. Iets meer dan een jaar geleden hebben we besloten de game af te ronden door het huren van de studio Tower Five. Tower Five heeft eerder met ons samengewerkt, met name aan de geweldige Nintendo Switch-port van Agatha Christie: The ABC Murders. We wilden echt de tijd nemen om het spel te repareren en eigenaren van XIII remake een gratis update te geven dat het best mogelijke eerbetoon bracht aan de originele game waar we allemaal van houden.

De Nintendo Switch-versie van de game heeft alle verbeteringen en de multiplayer-modus, die het laatste is dat tijdens de ontwikkeling aan de game wordt toegevoegd. Als het na de zomer uitkomt, kunnen we niet wachten tot spelers deze verbeterde versie van het spel in handen krijgen en de klassieke avonturen van Agent XIII (her)ontdekken.

XIII kwam voor het eerst uit in 2003. Het is een cel-shaded first-person shooter gebaseerd op de eerste vijf delen van de gelijknamige Belgische graphic novel van schrijver Jean Van Hamme en kunstenaar William Vance.

Ad