Ys Memoire: The Oath in Felghana aangekondigd

Ys Memoire: The Oath in Felghana aangekondigd

Twee afleveringen in de Ys-serie – een gloednieuwe game en de andere een remaster – zijn onthuld door de getalenteerde RPG-makers en fans van Falcom. De 35e verjaardag van de eerbiedwaardige serie wordt gevierd in 2023, en tegelijkertijd zal de nieuwe game, Ys X: Nordics, debuteren.

Ys Memoire: The Oath in Felghana, een HD-remake van Ys: The Oath in Felghana voor de Nintendo Switch, is ook onthuld door Falcom. Het wordt uitgebracht in 2023, hetzelfde jaar als Ys X: Nordics. De game is in het voorjaar van 2023 beschikbaar voor Japanse Switch-gebruikers.

Over Ys X: Scandinavië

De actie-rollenspelgame Ys IX: Monstrum Nox, die in 2019 debuteerde op de PlayStation 4 en lovende recensies kreeg van gamers in zowel Japan als het buitenland, is nu vier jaar beschikbaar. De meest recente game in de Ys-serie, Ys X: Nordics, debuteert in 2023 op verschillende platforms ter ere van het 35-jarig jubileum van de franchise.

De locatie is Obelia Bay, een noordelijke zee gevuld met vele eilanden van verschillende grootte. De jonge ontdekkingsreiziger Adol Christin ontmoet in dit nieuwe land een zeeras dat bekend staat als “Normans” na het beëindigen van zijn verkenningen in het oude koninkrijk van Ys. Zij wie? Wie zijn de ‘Griegers’, de eeuwige ondoden die op mensen jagen?

Tot Ys IX: Monstrum Nox was het vechtsysteem grotendeels ongewijzigd. Met de nieuwe “Cross Action”-functie kan de speler kiezen tussen twee vechtstijlen, afhankelijk van de omstandigheden. De gebruiker bestuurt één personage in de snelle “Solo-modus” met behulp van geautomatiseerde aanvallen en back-up van hun metgezel. De gebruiker kan tegelijkertijd een reeks acties uitvoeren voor beide personages in “Combinatiemodus” om krachtige tegenstanders in een heen en weer gevecht te betrekken.

Bovendien mag je voor het eerst in de serie een schip besturen in Ys X: Nordics. Dit nieuwe element draagt ​​bij aan de ‘opwinding van het avontuur’ waar de serie bekend om staat, terwijl je enorme zeeën navigeert met behulp van zeekaarten en deelneemt aan zeegevechten met schepen van de tegenstander. De unieke mogelijkheid “Mana Action”, die de mate van vrijheid op velden en in kerkers aanzienlijk vergroot, is een van de andere nieuwe systemen.

Adol Christin, een jeugdige ontdekkingsreiziger, speelt de hoofdrol in Ys X: Nordics, een gloednieuw avontuur in de Obelia-baai in de noordelijke zee. We hopen dat je geniet van het nieuwste deel in de Ys-serie van de makers van Ys VIII: Lacrimosa of Dana en Ys IX: Monstrum Nox.

video
play-rounded-fill

Ys Memoire: The Oath in Felghana

Een “verdiepte” actie-RPG… Nintendo Switch krijgt binnenkort Ys: The Oath in de definitieve versie van Felghana! Ys: The Oath in Felghana, een PSP-release uit 2010 die alom werd geprezen als een meesterwerk in de Ys ​​actie-RPG-serie. Met de toevoeging van nieuwe functies, verbetert deze geremasterde high-definition editie de game aanzienlijk.

Voice-overs voor hoofdrolspeler Adol Christin, die zal worden ingesproken door Yuki Kaji, zijn ook toegevoegd aan de meer dan 30 gesproken evenementen van de game. Spelers kunnen een nog dramatischer verhaal ervaren wanneer Banjou Ginga het vertelt.

Elk personage dat in het verhaal voorkomt, heeft “versies verfijnen” van hun illustraties die speciaal voor deze geremasterde versie zijn gemaakt. Je kunt tijdens het spel kiezen tussen “Verfijnen” en “Klassiek” op basis van je voorkeuren, dankzij de opname van de “Klassieke versies” die werden gebruikt in de PSP- en pc-versies.