Ys X: Nordics onthuld

Ys X: Nordics onthuld

De naam van het volgende deel in de serie rollenspellen Ys is openbaar gemaakt door Falcolm. Volgens rapporten werd Ys X: Nordics vertoond tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering van Falcolm. De game zal naar verluidt beschikbaar zijn voor de PlayStation 4 en de Nintendo Switch.

Over Ys X: Nordics

Het is vier jaar geleden sinds het debuut van de actie-rollenspelgame Ys IX: Monstrum Nox, die in 2019 op PlayStation 4 werd uitgebracht onder grote bijval van gamers in Japan en over de hele wereld…

Ter ere van het feit dat de Ys-serie in 2023 35 jaar oud wordt, zal de nieuwste genummerde aflevering, Ys X: Nordics, dat jaar op verschillende platforms worden uitgebracht.

De scène speelt zich af in de noordelijke zee van Obelia Bay, waar een onbeperkt aantal eilanden van verschillende groottes liggen. Adol Christin, een jeugdige avonturier, bevindt zich in een nieuw rijk nadat hij zijn heldendaden in het oude koninkrijk van Ys heeft voltooid. In dit nieuwe gebied komt hij met een maritieme stam die bekend staat als “Noormannen”. Wie zijn deze mensen? Wie zijn precies deze “Griegers”, deze eeuwige ondode monsters die op mensen jagen…?

Het gevechtsmechanisme dat tot Ys IX is gebruikt: Monstrum Nox heeft een grondige herziening ondergaan. De nieuwe “Cross Action”-functie geeft de speler de mogelijkheid om op twee verschillende manieren te vechten, afhankelijk van de omstandigheden. Binnen de meer levendige “Solo-modus” heeft de speler slechts controle over één personage, maar hij heeft de hulp van geautomatiseerde aanvallen en de steun van zijn metgezel. In de “Combinatiemodus” heeft de gebruiker de mogelijkheid om gelijktijdig een reeks acties voor beide personages te sturen, waardoor ze een heen en weer gevecht kunnen aangaan tegen taaie tegenstanders.

Bovendien is Ys X: Nordics de eerste game in de serie waarin je een schip kunt besturen. Dit nieuwe element draagt ​​bij aan het “plezier van avontuur” waar de serie bekend om staat en stelt spelers in staat om grote zeeën te verkennen met behulp van zeekaarten als gids, terwijl spelers ook de mogelijkheid krijgen om deel te nemen aan zeegevechten tegen vijandige schepen. Andere nieuwe functies zijn onder meer de unieke kracht die bekend staat als “Mana-actie”, die de hoeveelheid vrijheid die spelers hebben bij het verkennen van kerkers en open ruimtes drastisch vergroot.

De jeugdige ontdekkingsreiziger Adol Christin speelt de hoofdrol in het gloednieuwe avontuur Ys X: Nordics, dat zich afspeelt in de regio Obelia Bay in de noordelijke zee. Hetzelfde ontwikkelingsteam dat je Ys VIII: Lacrimosa of Dana en Ys IX: Monstrum Nox heeft gegeven, brengt je de nieuwste aflevering in de Ys-serie, dus kijk er naar uit.