Yuji Naka: verwijderd voor lancering van Balan Wonderworld en heeft een rechtszaak aangespannen

Yuji Naka: verwijderd voor lancering van Balan Wonderworld en heeft een rechtszaak aangespannen

Yuji Naka, een bekende regisseur van videogames, heeft onthuld waarom Balan Wonderworld op zo’n onvolledige en ongepolijste manier werd gelanceerd.

Dhr. Naka beweert dat Square Enix hem zes maanden voor zijn debuut ontsloeg als regisseur van de 3D-platformgame. Toen dit gebeurde, spande hij een rechtszaak aan tegen Square Enix wegens het onterecht ontslaan van hem, en de zaak is nu gesloten. Hij spreekt zijn verbazing uit dat Square Enix en Arrest Balan Wonderworld in zo’n staat hebben gepubliceerd.

Yuji Naka’s opmerkingen (grofweg) vertaald

“Ik werd ontslagen als regisseur van Balan Wonderworld ongeveer een half jaar voor de release, dus heb ik Square Enix aangeklaagd.” Ik wil me uitspreken nu de processen zijn afgerond en ik niet langer wordt beperkt door zakelijke richtlijnen.

“Volgens mij is Square Enix dwaas om games en gameliefhebbers niet te waarderen. Ik werd om twee redenen ontslagen als regisseur van Balan Wonderworld, volgens gerechtelijke documenten. Het werd voltooid door de producer, marketingdirecteur, geluidsregisseur, directeur directeur en personeelszaken.

“Ten eerste, toen een door een YouTuber voorbereide pianoversie van de gamemuziek werd gepubliceerd in een promotie in plaats van de eigenlijke gametrack, waardoor de componist een ghostwriter werd, drong ik aan op de release van de originele track, wat tot controverse leidde. “

“Ten tweede heeft [Naoto] Ohshima producer [Noriyoshi] Fujimoto volgens de rechtbankverslagen laten weten dat de relatie met [ontwikkelaar] Arzest was verbroken vanwege uitspraken die ik deed om de game te verbeteren, terwijl Arzest de game had ingediend zonder problemen op te lossen.”

“Ook in een e-mail aan Fujimoto zei Ohshima: ‘Ik heb de arbeiders zojuist geïnformeerd over de vertraging van de demonstratie.’ “Dit was een prik”, vertelde ik hen. De keuze van Fujimoto. “Laten we ons best voor hem doen”, schreeuwden en klapten de medewerkers. Dit was onverwacht en het raakte me… zijn opgewekt. Vriendelijk bedankt. “Iedereen in het team zal heel hard werken.” Dus de tijdlijn was niet aan mij, maar de producent, en het strakke schema was de schuld van de producent. Er klopte iets niet helemaal.

“We waren een originele game aan het publiceren, maar alleen een gearrangeerd deuntje aanbieden was duidelijk onjuist.” De soundtrack van de game die iedereen kan neuriën, is, denk ik, de originele opnames.

“Ik denk dat alles tot het einde moet worden gedaan om games zo goed mogelijk te maken, zodat game-enthousiastelingen kunnen waarderen wat ze kopen.” Het was niet gepast om het project alleen op basis van een directeursverklaring los te laten en volledig los te maken van het project.

“Omdat retweeten, liken en andere sociale media-activiteiten verboden waren, geloof ik niet dat Square Enix van gamefans houdt.” Het spijt me dat ik niet kon reageren op alle opmerkingen en geweldige tekeningen over Balan Wonderworld.

“Ik bied persoonlijk mijn excuses aan aan de klanten die Balan Wonderworld in een onvolledige vorm hebben gekocht. Vanaf nu kan ik reageren op berichten die mij taggen of alleen aan mij zijn gericht op sociale media en dergelijke.

“Ik vind dat het vragen om aanpassingen om iets leuks te ontwikkelen een gegeven moet zijn bij het produceren van games, en als dat niet haalbaar is, moet het worden besproken, maar het lijkt erop dat ze dat niet kunnen.” Ik geloof niet dat ze veel belang hechten aan gamen.

“Twee weken voordat Sonic the Hedgehog af was, werden de parameters aangepast zodat als je maar één ring had, je niet doodgaat.” Deze nu beroemde regel was het resultaat van onvermoeibaar werken om het spel tot het einde toe te verbeteren, en mensen over de hele wereld hebben het als gevolg daarvan gewaardeerd.

“Een game verbeteren tot het einde, daar gaat het om als gameproducent, en als dat niet haalbaar is, is er iets mis.” Ik drong er bij mijn advocaat op aan om te onderhandelen over het feit dat ik alleen opmerkingen mocht maken tot het einde van de productie, maar ze weigerden, wat me ertoe bracht een rechtszaak aan te spannen.

“Ik geloof dat de resulterende Balan Wonderworld en de kritische reactie die het vergaarde een significante invloed hadden op wat er gebeurde.” “Ik vind het heel jammer dat een product waaraan ik vanaf het begin heb gewerkt, zo is uitgepakt.”