Splatoon & Mario Kart 8 offline gehaald – ENLBufferPwn zorgen

Splatoon & Mario Kart 8 offline gehaald – ENLBufferPwn zorgen

Je bent waarschijnlijk al goed op de hoogte van een groot beveiligingsprobleem dat Nintendo op dit moment heeft moeten oplossen met zijn videogameproducten. In december werd vastgesteld dat oudere games die updates hadden ontvangen, dit hadden gedaan omdat Nintendo een beveiligingslek had gepatcht dat de “ENLBufferPwn” -aanval wordt genoemd. Deze ontdekking kwam tot stand. De kwetsbaarheid zou het voor hackers mogelijk maken om de console over te nemen zonder te worden opgemerkt, en het enige dat de hacker daarvoor hoeft te doen, is dat het slachtoffer een van de kwetsbare games online speelt.

Veiligheidsproblemen

Toch is het vinden van een oplossing voor het probleem geen eenvoudige taak geweest. Nintendo heeft de aanwezigheid van de kwetsbaarheid ontdekt in bepaalde titels voor de Switch-, Wii U- en 3DS-systemen. Sinds Nintendo het probleem heeft opgelost dat zowel de 3DS als de Switch trof, zijn er in de loop van het voorgaande jaar een aantal software-upgrades uitgebracht. Splatoon en Mario Kart 8 zijn nog steeds vatbaar voor de hack, ondanks het feit dat Nintendo vooruitgang boekt bij het aanpakken van het probleem. Dat gezegd hebbende, lijkt het erop dat er binnenkort dingen zullen veranderen.

Splatoon 1 en Mario Kart 8 zijn beide offline gehaald door Nintendo. Er is momenteel geen informatie beschikbaar om aan te geven wanneer een van deze titels online kan worden afgespeeld.

Ad