Wii is slechts 4de best verkopende console ooit dankzij PlayStation 4

Wii is slechts 4de best verkopende console ooit dankzij PlayStation 4

De Wii was een absoluut ongelooflijk succes, zoals velen van jullie waarschijnlijk zullen bevestigen. Met een groot aantal consumenten die het bewegingsgestuurde systeem van Nintendo kochten.

En dat ging van hardcore gamers  naar gezinnen.

Sony verkoopcijfers

Sony heeft zijn financiële resultaten vrijgegeven en heeft details gepubliceerd over de vijf best verkopende systemen aller tijden. De huidige PlayStation 4-console heeft het legacy-systeem van Nintendo nu op de vierde plaats gezet.

Sony heeft nu de drie best verkopende consoles aller tijden met de PlayStation 2 als eerste, PlayStation 4 als tweede en PlayStation One als derde.

Top 5 van bestverkopende consoles aller tijden:

  1. PS2:> 155 miljoen
  2. PS4: 102,8 miljoen
  3. PS1: 102,49 miljoen
  4. Wii: 101,63 miljoen
  5. PS3: 87,4 miljoen

En toen kwam de Nintendo Switch

Maar hoewel dit allemaal misschien geweldige fanfare lijkt voor Sony, moet je er rekening mee houden dat de Nintendo Switch nog steeds sterk aan het groeien is en nog lang niet klaar is. Als een koper van de eerste dag kan ik de ondersteuning en de liefde die de console tot nu toe heeft gehad als het op games aankomt, gewoon niet uitsluiten. Ik maak geen grapje, maar ik heb nu al meer dan 300 titels op de Nintendo Switch. En ik heb nog 30+ games in pre-order … en er komt vast nog meer bij.

Nintendo Switch kan de Nintendo Wii op de lange termijn gemakkelijk inhaken. En kan zelfs de PS1 en PS4 achter zich laten. Maar de PS2 … nou, dat wordt echt interessant om te zien.

Ad