Hollow Knight

Hollow Knight

Hollow Knight is een game die ons als sinds het ontstaan heeft weten aan te trekken en deze zou dan eindelijk in het eerste kwartaal van 2018 naar de Nintendo Switch moeten gaan komen. 

Lange weg

De Metroidvania-game Hollow Knight zou eerst dit jaar nog op Switch verschijnen, maar komt nu pas volgend jaar, aldus ontwikkelaar Team Cherry.

Hollow Knight zou in eerste instantie “kort na de lancering van de Nintendo Switch” verschijnen. De game was oorspronkelijk aangekondigd voor Wii U, maar die versie is geschrapt. Volgens de ontwikkelaar heeft men er alles aan gedaan de game dit jaar uit te brengen, maar moet hij nu “begin 2018” uitkomen.
“Vorige week keken we eens kritisch naar de overzetting en besloten we iets meer tijd nodig te hebben. We willen er voor zorgen dat dit niet zomaar een aardige overzetting is, maar een geweldige.”

Volgens de ontwikkelaar ligt het uitstel aan het feit dat het de eerste game van de studio is en dat de code van de originele game daardoor niet perfect geoptimaliseerd is voor ports. “We hebben er veel van geleerd voor ons volgende project.”

Hollow Knight verscheen begin dit jaar voor pc en is gefinancierd via Kickstarter. De Nintendo Switch versie bevat ook alle gratis uitgebrachte DLC, waaronder de Hidden Dreams-update en de Grimm Troupe-uitbreiding.

Maar er is altijd licht aan het einde van de tunnel;

video
play-rounded-fill

Enter Hollow Knight

Daal af in de duistere spelonken van een vergeten koninkrijk in Hollow Knight: een sfeervolle en uitdagende actiegame in 2D voor de  Nintendo Switch. Verken de enorme wereld van Hallownest, ontrafel eeuwenoude geheimen en versla een dreigend kwaad.

CI_WiiUDS_HollowKnight_ExploreAUniqueUndergroundKingdom.gif

Verken een uniek ondergronds koninkrijk

Diep onder het kwijnende stadje Dirtmouth ligt Hallownest begraven: een beschaving die betere tijden heeft gekend. Op zoek naar rijkdom, glorie en antwoorden op oude geheimen dalen avonturiers en dieven af naar Hallownest, maar de vervallen zalen en tunnels worden nu bewoond door afgrijselijke wezens. Bovendien sijpelt er een zoet, ziekelijk gif door de bodem.

Als de dappere Hollow Knight dwaal je door de uitgestrekte doolhof van grotten, gangen en verlaten steden waaruit het griezelige, afbrokkelende koninkrijk bestaat. De ondergrondse steden en gehuchten worden bewoond door merkwaardige en fascinerende personages. Wie bereid is om van de gebaande paden af te wijken, zal in alle hoeken en gaten raadsels en schatten tegenkomen, die bewaakt worden door moordzuchtige wezens.

Vecht met wrede vijanden

Als je besluit om jezelf onder te dompelen in de duisternis, dan zul je jezelf moeten verdedigen tegen hordes misvormde schepsels. Ontwijk vijandelijke aanvallen, zorg dat je niet geraakt wordt door rondvliegende projectielen, spring tegen muren omhoog en ga in de aanval met je vertrouwde zwaard.

CI_WiiUDS_HollowKnight_FightFerociousFoes.gif

Verslagen vijanden laten Geo achter. Dat zijn fossielen die je kunt inruilen voor nieuwe items en sluiproutes. Gesneuvelde tegenstanders verspreiden ook een mystieke energie waarmee je je leven kunt aanvullen of die je kunt omzetten in krachtige, nieuwe vaardigheden. Als je het onderspit delft in de strijd, blijft er een schaduw achter van je vorige ik. Ga op zoek naar die schaduw en versla hem om je aardse rijkdommen te herwinnen.

Als je even genoeg hebt van de duistere krochten, ga dan terug naar de oppervlakte. In het merkwaardige dorp Dirtmouth kun je voorwerpen kopen met je Geo en advies inwinnen bij de eigenaardige dorpelingen.

In ruimtes die verweerd zijn door de tand des tijds en bij de wonderlijke personages die je tijdens je avontuur tegenkomt, kun je zogenaamde Charms vinden. Als je deze Charms gebruikt, krijg je handige eigenschappen tot je beschikking. Daarmee kun je bijvoorbeeld een zwerm venijnige insecten te hulp roepen of ervoor zorgen dat gevelde tegenstanders meer Geo achterlaten.

Een ridderlijk ritme

CI_WiiUDS_HollowKnight_SymphonyOfTheKnight.gif

De onwerkelijke wereld van Hollow Knight komt tot leven dankzij de met de hand getekende artwork, traditionele 2D-animaties en een pakkende soundtrack. Dankzij de gedetailleerde achtergronden en intrigerende personages ademen de duistere en hallucinante omgevingen in Hallownest een beklemmende sfeer. De melancholische soundtrack begeleidt de Hollow Knight op zijn eenzame reis.

Wroet rond in een vervloekt, ondergronds rijk, versla bloeddorstig monstergebroed en hef de vloek op die op een insectenvolk rust in Hollow Knight voor de Nintendo eShop op de Nintendo Switch.

  • Verken het onwerkelijke insectenrijk Hallownest en ontrafel de donkerste geheimen.
  • Verken een groot ondergronds koninkrijk dat zucht onder een verderfelijke vloek en bewoond wordt door misvormde schepsels.
  • Gebruik je zwaard en je speciale vaardigheden om vijanden over de kling te jagen en geheime routes te ontdekken.
  • Laat je betoveren door de adembenemende artwork en traditionele 2D-animaties.

We kunnen niet wachten tot deze titel eindelijk op de Nintendo Switch in onze handen ligt. De hele art-stijl, moeilijkheidsgraad, soundtrack, overgrote systeem aan vijanden en charms. We zien het simpelweg allemaal zitten! 

Het is de eerste echte game van Team Cherry en we kijken dus ook onze ogen uit naar wat ze nog meer in de toekomst gaan brengen. Hollow Knight is in ieder geval een instant hit in ons boek!

Gedateerde game?

Misschien een beetje als het bekijkt met oog alleen op het feit dat de game eerder voor andere systemen beschikbaar gekomen is. Maar Nintendo is een heel erg knappe inhaal-race aan het doen wat third-party support betreft. Als dat betekend dat wij titels wat later heb, maar on the go kan spelen en thuis dan hoor je ons niet klagen.

Ga jij Hollow Knight ook aanschaffen zodra hij beschikbaar is voor de Nintendo Switch?