Rocket League

Rocket League

Na jaren wachten kwam in 2017 eindelijk de aankondiging, dat Rocket League naar de Nintendo Switch zou komen. De maanden voor de release waren het ergste, maar eindelijk 14 november 2017 was ie beschikbaar!

Gelijk om 0.00 uur gekocht via de Nintendo website op de smartphone, om bij thuiskomst erachter te komen dat de download nog even ging duren. Een zware domper wat blijkt, Nintendo was ook met de Eshop aan het werk. 

Toen ik uiteindelijk aan de slag kon was het gelijk dikke pret. Samen met een vriend een team vormen, en proberen om alles onder de knie te krijgen. De game is cross-platform speelbaar. Dit houd in dat als je vrienden geen Nintendo Switch hebben maar wel Rocket League, jullie alsnog samen kunnen spelen (mits je vriend niet op een PS4 speelt).

Voorlopig is dit alleen nog maar mogelijk via private battle, maar Psyonix heeft gezegd in 2018 met een oplossing hiervoor te komen. 

Battlecars, aanpassingen & DLC

Vanaf het begin was er al veel DLC beschikbaar in de vorm van battle cars. Na een tijdje met de Mario/Luigi NSR (afhankelijk van welke team kleur je hebt) gespeeld te hebben, speelde ik dan eindelijk Samus’ Gunship vrij. Dit zijn super toffe Nintendo exclusieve battlecars, helaas kunnen mensen met een ander platform deze niet zien.

video
play-rounded-fill

Verder zijn er nog van allerlei aanpassingen vrij te spelen door te levelen. Andere antenne’s, wielen, rocket boost, en meer. De mogelijkheden zijn bijna oneindig, dus voor ieder wat wils. Ook kun je crates krijgen die kunt openen met sleutels. Let op deze sleutels moet je kopen.

Ben je niet tevreden met wat er uit je crate komt, dan is er de optie om te ruilen met vrienden.

rocket league -skyline

Toen ik tussen de DLC battlecars ging kijken waren er gelijk 2 die me meteen smeekten ze te kopen.

 De ’99 Nissan Skyline GT-R 34 uit 2 Fast 2 Furious en de Delorean uit Back to the Future kocht ik daarom ook gelijk. De Skyline is na +50 uur in de game favoriet, maar de Delorean komt ook vaak het veld op. Er zijn nog genoeg andere battlecars beschikbaar die los per stuk €1,99 kosten, en sommige komen in een bundel voor andere prijzen.

Gameplay

Na de nodige uren zie ik zelf de vooruitgang die geboekt is, maar “pro” zal ik mezelf niet noemen. In het begin ben je vooral bezig om überhaupt de bal goed te raken, en met veel geluk te scoren. Toen ik dit een beetje door had waagde ik een poging om te keepen, dit eindigde rampzalig.

rocket league -flying

Hiervoor ben ik toch even naar de tutorial sectie van de game gegaan. Deze heeft mij heel erg goed geholpen en is zeker een aanrader voor beginners. Als je eenmaal het keepen ook door begint te krijgen is het tijd om nog een stapje verder te gaan: Vliegen.

 Dit is vele malen moeilijker als dat andere spelers je laten denken, en ben ook hiervoor terug naar de tutorials gegaan. Inmiddels heb ik het enigzins door maar toch blijft het een lastig iets.

Mocht jij hier ook moeite mee hebben, geef vooral niet op en blijf oefenen. Vooral als je het competitieve gedeelte te lijf wilt gaan.

Rocket League Competitief

Als je al moeite hebt met normale matches (of slecht tegen je verlies kunt), blijf dan nog maar even weg bij de “ranked” matches. Heb dit zelf een paar keer gespeeld, maar dan is het echt hard tegen hard. Je merkt gelijk dat je tegenstander dit niet voor de lol speelt en perse wilt winnen.

Het is niet zo erg als de Esports toernooien, die je misschien ooit gezien hebt. Zodra ik zelf meer ervaring en behendigheid heb, ga ik hier ook zeker nog eens mee verder.

In game events

Rocket League heeft events die samenhangen met onder andere feestdagen. Helaas kwam Rocket League pas uit na Halloween, want er was toen ook een event. Mijn eerste event was daarom het Christmas event in december.

rocket league - NSR

Gedurende een event kun je in game currency verdienen door online te spelen, in december ging dit om snowflake currency (sneeuwvlokken). Hiermee kon je weer aanpassing kopen in een kerst thema. Dit konden spullen zijn voor op je auto, zoals een kerstboom of engelen vleugels, maar ook een banner om je profiel iets persoonlijker te maken.

Verder had je ook thema gerelateerde crates die je kon kopen met snowflakes, en een soort van sleutel om ze te openen. Het enige verschil met deze sleutel en de sleutel die je met echt geld kunt kopen? Met de event sleutels kon je geen voorwerpen meer ruilen met vrienden.

Grafisch

In TV-mode heb ik vrij weinig te klagen over het beeld. Alles loopt soepel en is goed te zien (tenzij je lag hebt). Dit is in de handheld modus wel anders. Om de game zo soepel mogelijk te laten verlopen hebben ze de graphics omlaag gebracht. Hier gaat ook een update voor komen zodat je dit zelf in kunt stellen.

Zelf speel ik meestal docked en heb ik die instellingen niet dringend nodig.

rocket league - SAMUS

Soundtrack

De soundtrack van Rocket League, waarmee we in trailer kennis hebben mogen maken, is echt mijn favoriete track in de game. Maar eigenlijk zit er helemaal geen slechte muziek in de game.

Mocht je er ooit nieuwsgierig naar zijn en tijd over hebben, ga ze dan vooral luisteren. Ik persoonlijk vind het jammer dat er geen opties zijn voor muziek tijdens een match. Wie weet komt dit ooit in de toekomst nog.

video
play-rounded-fill

Uitdaging

Durf jij het tegen mij op te nemen in een match, of wil je een keer samen tegen anderen spelen? Drop dan je Nintendo Switch friendcode hieronder in de comments. Voel je je hier niet zo prettig bij, dan kunnen we ook een keer kijken om een private match te spelen, ik zie jullie uitdagingen graag komen!

Final Score
RL_Nintendo_box

Game title: Rocket League

Game description: Moe van het gewone voetbal? Moe van de gewone race games? Met Rocket League combineer je deze 2. Pas je wagen naar eigen smaak aan, en ga de strijd aan. Rijd of vlieg naar het doel van de tegenstander, en maak die goal.

More...

 • 80%
  Visueel - 80%
 • 93%
  Audio - 93%
 • 97%
  Gameplay - 97%
 • 94%
  Moelijkheid - 94%
 • 96%
  Content - 96%
 • 99%
  Extra's - 99%
93%

Samenvatting

Rocket League is misschien niet perfect, maar zorgt wel voor 100% vermaak. Ook als je eigenlijk niks met auto’s of met voetbal hebt.