Jeff Grubb: Metroid Prime remaster met de feestdagen

Jeff Grubb: Metroid Prime remaster met de feestdagen

Jeff Grubb, een schrijver van videogames die op de hoogte is geweest van gamelekken, heeft met de crew van Giant Bomb gesproken over Nintendo’s line-up voor Kerstmis 2022 en heeft “heel duidelijk” geïnformeerd dat een van de titels de lang geruchte Metroid Prime-remake is.

Nintendo lijkt de originele Metroid Prime te remasteren in plaats van de volledige trilogie, die begon op de GameCube en eindigde op de Wii met Metroid Prime 3.

Over Metroid Prime

Hoewel de Space Pirates hun oude trucs uithalen, heeft Metroid-jager Samus Aran een frisse kijk op het leven. Voor het eerst zie je Samus via haar ogen een nieuwe reis maken.

Als je het verhaal tot nu toe niet hebt gevolgd, volgt hier een update. In Metroid voor de NES verhinderde Samus aanvankelijk dat de gemene Space Pirates en Mother Brain een leger Metroids verzamelden op de planeet Zebes. Vervolgens, in Metroid II voor de Game Boy, kreeg ze de taak om de klus op planeet SR388 af te ronden en uiteindelijk het universum te zuiveren van alles behalve een eenzame Metroid-larve. Samus verijdelde de poging van Mother Brain om de gevangengenomen Metroid-larve te stelen van wetenschappers op Ceres in Super Metroid voor de Super Nintendo.

Dit langverwachte vierde hoofdstuk begint op de klassieke Metroid-manier, met de shuttle van Samus die aanmeert bij een gevaarlijk ogend vervallen ruimteschip. Maar binnenkort zal ze de uitgestrekte planeten van Tallon IV verkennen op zoek naar de Metroid-stelende Ruimtepiraten.

Metroid Prime combineert de geweldige schietactie die fans van de Metroid-serie gewend zijn met verbluffende beelden die moeiteloos wisselen tussen first-person en third-person weergaven. Dat is niet alles. Samus kan vechten en het gevaarlijke land van Tallon IV verkennen door te schakelen tussen twee viziermodi: vechten en scannen. Bovendien bevat Metroid Prime tal van beroemde Metroid-wapens, zoals de Wave Beam en Freeze Beam, evenals enkele gloednieuwe wapens. Om dit conflict te winnen, heb je meer nodig dan alleen een jeukende triggervinger. Om elk geheim te vinden, moet je alle krachten van Samus gebruiken, inclusief unieke outfits die nieuwe vaardigheden activeren en de altijd aanwezige Morph Ball.

Metroid Prime zal je versteld doen staan ​​met zijn fantastische mix van vuurgevechten, puzzels oplossende actie en geavanceerde beelden!

Ad