Dr. Mario World lijkt te veel op Candy Crush

Dr. Mario World lijkt te veel op Candy Crush

The Verge heeft wat hands-on tijd besteed aan Nintendo’s aankomende iOS- en Android-titel, Dr. Mario World.

Niet zoals de klassieker

De algemene indruk van het artikel is niet helemaal gunstig. Het spel is gratis te spelen, dus het was te verwachten dat er microtracties zouden zijn, maar het spel is blijkbaar bezaaid met dingen zoals timers, buitendozen en betaalde valuta’s.

Het is gratis te spelen en het zou een enorm succes voor Nintendo kunnen zijn. Hier is de link naar de beschrijving van The Verge. Dr. Mario World zal beschikbaar zijn op 10 juli.

video
play-rounded-fill

The Verge’s oordeel

Helaas, ondanks zijn naam, mist Dr. Mario World – de aankomende mobiele evolutie van de originele NES-titel – dezelfde stamboom, dichter bij vrij spelbare mobiele puzzels zoals Candy Crush Saga.

Er zijn timers, die beperken hoeveel spelers tegelijkertijd kunnen spelen, hoewel ze betaalde valuta in het spel kunnen uitgeven om meer te spelen. Er is een willekeurig gacha-systeem voor het ontgrendelen van nieuwe personages, assistenten en voor het upgraden van uw bestaande roosters.

Spelers kunnen wachten om hun verdiende in-game valuta op te bouwen om aan het stuur te komen of ze kunnen betalen voor premium valuta om vaker te proberen. Elk personage heeft verschillende mogelijkheden (zoals het wissen van een willekeurige kolom of het uitschakelen van de bovenste rij blokken), wat het spel drastisch kan veranderen.

Het upgraden van karakters maakt die vaardigheden krachtiger, maar het achter een betaald, willekeurig plunksboxsysteem vergrendelen voelt als het schudden van spelers voor echt geld.