ESRB – Geeft nu willekeurige in-game aankopen of Loot Boxes aan

ESRB – Geeft nu willekeurige in-game aankopen of Loot Boxes aan

Geen fan van loot boxes of andere gacha-elementen die opduiken in de retailgames die je hebt gekocht? Welnu, je zult een nieuwe manier hebben om er in de toekomst achter te komen en ze te vermijden.

De ESRB heeft onthuld dat het een uitgebreider logo voor beoordelingen gaat uitbrengen voor games die willekeurige loot boxes of gacha-elementen bevatten waarvoor echt geld nodig is.

De nieuwe toevoeging komt naar voren in het licht van uitgevers en ontwikkelaars die hun spellen steeds vaker ontwerpen met pseudo-gokelementen – met de bedoeling spelers te overtuigen geld uit de echte wereld uit te geven om willekeurige willekeurige virtuele items te verkrijgen.

Veel van deze titels hebben een grote terugslag gekregen van de gaminggemeenschap, wat lijkt te hebben aangespoord tot deze overstap van de ESRB.

Officiële verklaring ESRB

In april 2018 is de ESRB begonnen met het toewijzen van interactieve elementen aan fysieke videogames met de kennisgevingen over in-game aankopen en gebruikersinteractie.

Het interactieve element voor in-game aankopen informeert ouders en andere consumenten wanneer een game de mogelijkheid biedt om extra items te kopen zonder de game te verlaten. Om nog meer transparantie te bieden over de aard van in-game items die beschikbaar zijn voor aankoop, zal de ESRB nu beginnen met het toewijzen van een nieuw interactief element: in-game aankopen (inclusief willekeurige items).

Wat betekent dit nu?

Dit nieuwe interactieve element, in-game aankopen (inclusief willekeurige items), wordt toegewezen aan elke game die in-game aanbiedingen bevat om digitale goederen of premiums te kopen met echte valuta (of met virtuele munten of andere vormen van in -game-valuta die kan worden gekocht met echte wereldvaluta) waarvan de speler niet op de hoogte is voordat hij de specifieke digitale goederen of premies heeft gekocht die ze zullen ontvangen (bijv. loot boxes, item packs, mystery awards).

In-game aankopen (inclusief willekeurige items) worden toegewezen aan alle games die aankopen bevatten met willekeurige elementen, waaronder loot boxes, gacha-spellen, item- of kaartpakketten, prijzenwielen, schatkisten en meer. Games met de melding In-game aankopen (inclusief willekeurige items) kunnen ook andere niet-gerandomiseerde betaalde elementen bevatten.

De oorspronkelijke aankondiging van in-game aankopen wordt nog steeds toegewezen aan games die een ander type aankoop aanbieden, inclusief extra levels, cosmetische items, DLC, uitbreidingen, enz. In de toekomst zal het echter niet worden toegewezen aan games met ” loot boxes ”of vergelijkbare mechanismen om ervoor te zorgen dat consumenten duidelijk begrijpen wanneer het spel aankopen met willekeurige elementen aanbiedt.

Waarom nu?

Volgens onderzoek maken ouders zich veel meer zorgen over het vermogen van hun kind om echt geld uit te geven aan games dan het feit dat die in-game aankopen willekeurig kunnen zijn. Deze gegevens hebben bijgedragen aan de introductie van het In-Game Purchases Interactive Element.

Dat gezegd hebbende, hebben veel gameconsumenten en enthousiastelingen (niet noodzakelijk ouders) contact opgenomen met de ESRB om aanvullende informatie op te nemen om games met gerandomiseerde aankopen op te nemen sinds we de melding in-game aankopen hebben toegevoegd aan beoordelingen die zijn toegewezen aan fysieke games. . Het interactieve element aankopen (inclusief willekeurige items) is ontwikkeld als reactie op die verzoeken. Door meer specificiteit op te nemen over het gerandomiseerde karakter van in-game aankopen, kunnen consumenten beter geïnformeerde beslissingen nemen bij het kopen of downloaden van een game, in plaats van achteraf te ontdekken.

Waarom zeg je niet gewoon “Loot Boxes”?

‘Loot box’ is een term die niet alle soorten willekeurige in-game aankoopmechanismen omvat. We willen ervoor zorgen dat het nieuwe label alle transacties met willekeurige elementen dekt. Aankopen in de game (inclusief willekeurige items) voor loot boxes en alle vergelijkbare mechanismen die willekeurige items aanbieden in ruil voor echte valuta of in-game valuta die met echt geld kan worden gekocht.

Bovendien willen we voorkomen dat consumenten die niet bekend zijn met wat een buitendoos is, in verwarring worden gebracht. Uit recent onderzoek blijkt dat minder dan een derde van de ouders allebei van een loot box heeft gehoord en weet wat het is. “Loot box” is een algemeen begrepen uitdrukking in en rond de videogamebranche en onder toegewijde gamers, maar de meeste mensen die minder bekend zijn met games begrijpen het niet. Hoewel dit nieuwe label voornamelijk een reactie is op feedback van gamefanaten, is het nog steeds essentieel dat alle consumenten, vooral ouders, een duidelijk begrip hebben van de beoordelingsinformatie die we verstrekken.

Natuurlijk blijven we ouders informeren over alle vormen van in-game aankopen, ouderlijk toezicht en door ESRB toegewezen leeftijds- en inhoudsclassificaties.

Kijkend naar de toekomst

Zoals altijd blijven we volgen hoe videogames evolueren en innoveren om ervoor te zorgen dat we ouders en andere consumenten de informatie geven die ze nodig hebben om weloverwogen beslissingen te nemen over welke games en apps geschikt zijn voor hun gezin. Bovendien zal ESRB ParentalTools.org blijven updaten, zodat ouders toegang hebben tot handleidingen voor ouderlijk toezicht voor alle belangrijke apparaten voor videogames.