Masahiro Sakurai – De ontwikkeling van Kirby Air Ride

Masahiro Sakurai – De ontwikkeling van Kirby Air Ride

In een onlangs uitgebrachte video bespreekt Masahiro Sakurai de ontwikkeling van Kirby Air Ride en de redenen voor zijn beslissing om een ​​racespel te maken op het merk Kirby. Hij was verantwoordelijk voor zowel de regie als het ontwerp van het project.

video
play-rounded-fill

Kirby Air Ride’s ontwikkeling

Sakurai was degene die als eerste op het idee kwam om extra games uit te brengen die overeenkomen met de anime Kirby: Right Back at Ya. In vergelijking met een standaard actiespel is de ontwikkelingstijd voor een racespel veel korter. Andere games voor waren ook al in de planningsfase, waarvan er één bedoeld was als een mainstream inzending voor GameCube, maar uiteindelijk werd geschrapt.

Het idee van Kirby Air Ride was gebaseerd op het uitgangspunt dat driften vermakelijk is omdat het elementen van gevaar en beloning combineert. Sakurai wilde het spel nog aangenamer maken door de hoeveelheid boost die je krijgt te vergroten. Bovendien was het doel van de game niet om perfectie te bereiken, maar om het scala aan beschikbare gameplay-opties te verbreden.

Tijdens de ontwikkeling verliepen de zaken niet volgens plan. Een jaar nadat de ontwikkeling was toegewezen, beweert Sakurai dat “zelfs geen enkele Warp Star perfect functioneerde”. Uiteindelijk hervatte Sakurai zijn vorige functie als regisseur en “werd de game van de grond af opnieuw gemaakt”. Je zult niet geloven hoe snel het klaar was: slechts drie en een halve maand. Dit was gedeeltelijk te danken aan het feit dat middelen zoals banen en machines nog steeds konden worden gebruikt voor de uiteindelijke release van de game.

Een ander detail dat Sakurai naar buiten bracht, was het feit dat de gesloopte versie van Kirby Air Ride op de N64 niets te maken had met Kirby Air Ride. Het lijkt erop dat de kernideeën achter deze twee titels heel verschillend zijn. De N64-game bood een meer authentieke snowboardsimulatie dan welke andere optie dan ook.

Over Kirby Air Ride

Voertuigen zijn er in een grote verscheidenheid aan vormen en afmetingen. In werkelijkheid heeft een van hen niet de vorm van een grote, gele ster met vijf punten. Maar in Kirby Air Ride zoomt ieders favoriete blije blob rond op een aantal prachtige banen en precies dat: een grote gele ster met vijf punten.

Wat is het resultaat? Enkele van de meest verslavende en originele racegames op de Nintendo GameCube tot nu toe. Je zult rondrijden op Kirby’s Warp Star-motor, die zijn naam dankt aan de enorme gele ster met vijf punten, terwijl je je een weg baant door de achtbaanparcoursen in Dream Land.

Elke speler bestuurt een uniek gekleurde versie van Kirby (de persoon die Controller 1 vasthoudt, krijgt altijd de originele roze held), en ze glijden en glijden over banen vol met kortere wegen terwijl ze Kirby’s kenmerkende mond-zuigbeweging gebruiken om vaardigheden te grijpen die laat ze andere spelers verslaan. Het gloednieuwe besturingssysteem is verbijsterend eenvoudig te gebruiken en biedt toch ondoorgrondelijke niveaus van diepte, wat het geheim is van het genie van Kirby Air Ride.

Want – en dit is belangrijk – er is geen knop om te versnellen. De A-knop zorgt voor al het andere behalve het sturen, en zorgt ervoor dat Kirby automatisch vooruit gaat. Je kunt de krachten die je hebt opgezogen gebruiken door erop te tikken. Duw het om te remmen. Houd je vinger erop om op te laden als je een hoek om gaat, en laat dan los om een ​​boost te krijgen na de bocht. Eenvoudig, inventief, eenvoudig te leren, bevredigend om onder de knie te krijgen en zeer geschikt voor de prachtige A-knop op de Nintendo GameCube.

Als je de besturing onder de knie hebt, die zo eenvoudig is dat zelfs mensen die moeite hebben met oog-handcoördinatie er geen moeite mee zouden moeten hebben, ‘krijst’ je al snel de hoek om in een hoek van negentig graden, hellingen gebruiken om naar kortere wegen te springen, boost-pads activeren die een door snelheid afgeplatte Kirby de verte in sturen, en de Control Stick heen en weer kantelen om het meeste uit het dromerige zweven en glijden van de Warp Star in de lucht te halen

Een van de ongeveer 15 verschillende Warp Stars tot jouw specifieke specialiteit maken, is de helft van het plezier van het spelen van het spel. De Warp Stars zijn begaafd met dramatisch variërende pieksnelheden, glijvermogen en draaivaardigheid. Dingen worden nog intrigerender gemaakt door de aanwezigheid van een spoor vol zuigbare beestjes, die allemaal duidelijk een bijzonder arm gebied hebben uitgekozen voor hun ontspannen wandeling. Als je een van deze items in je klodder gooit, zal er een pictogram boven zweven, wat aangeeft dat je het spel van je tegenstanders kunt hinderen dat je als resultaat krijgt. Kirby is in staat om zijn uiterlijk te transformeren in overeenstemming met de meeste van zijn capaciteiten. Als hij bijvoorbeeld vuurballen afvuurt, zal hij een brandende kroon dragen; wanneer hij zijn vermogen om te glijden vergroot, zal hij indrukwekkende vleugels dragen; en wanneer hij een krachtig zwaard hanteert, zal hij zich verkleden als niemand minder dan Link.

In multiplayer, het eindeloze gedrang om positie – wat deels het resultaat is van stuurvaardigheid, maar vooral een gevolg van “vrienden” die elkaar in het vizier houden voordat ze een vlaag van laserschoten of een bom op de grootte van Finland – zal het gelach en de tranen urenlang laten komen. Stuurvaardigheid speelt hierbij een rol, maar het is voornamelijk het resultaat van “vrienden” die elkaar in het vizier hebben voordat ze een achterhoedegevecht loslaten. Achterlopers hoeven niet lang zo te blijven omdat er zoveel sluwe snelkoppelingen zijn verspreid. tijdens de vele verschillende cursussen. In de ene baan springt Kirby bijvoorbeeld op een enorm wiel van een bonenstaak en wordt hij naar een later stuk baan getransporteerd.

In feite zijn alle cursussen foutloos. Ga in Fantasy Meadows voor de power-ups terwijl je over de eenvoudige groene weiden scheert; test in Frozen Hillside je vaardigheden met glibberige bochten op de ijsschotsen; en in Checker Knights tik je zachtjes je kaak terug op zijn plaats nadat je getuige bent geweest van de lusvormige veelkleurige koordjes die in de lucht ronddraaien voordat je met adembenemende snelheid in een spookachtige onderwaterstad wordt gestort. Geniet van de reis door Kirby’s universum, dat op zich al adembenemend is geweest. Je zult heel lang de normale Air Ride-modus spelen, aangezien er zoveel andere alternatieve routes zijn om te ontdekken en racelijnen om te beheersen.

Dit is echter niet alles. Top Ride is een knotsgekke tweedimensionale race van bovenaf voor maximaal vier Kirby’s die de strijd aangaat met de Air Ride-modus wat betreft het aantal knopdrukken en het aantal verslagen tegenstanders. En de City Trial plaatst jou en je vrienden in een competitie om power-ups te verzamelen voordat jullie allemaal in dezelfde kamer worden geplaatst voor een enorm gevecht dat je fysiek uitgeput zal achterlaten. Het was allemaal een geweldige dag doorgebracht met vrienden. Het komt niet vaak voor dat een racegame met een nieuw idee op de proppen komt, en het is buitengewoon ongebruikelijk dat het knoeien met het typische tweeknops-versnellings-/remschema iets anders oplevert dan verbijsterend vreselijke gevolgen. Maar één bepaalde racegame deed precies dat.

De concurrentie die voortvloeit uit de gedurfde poging van Kirby Air Ride om iets nieuws te bedenken, is niets anders dan onvervalst, onvervalst plezier voor de spelers. Vooruit, Kirby!

Kirby Air Ride is uiteindelijk ontwikkeld voor de Nintendo GameCube en debuteerde in 2003.