Axiom Verge 2 – Uitgesteld tot eerste helft 2021

Axiom Verge 2 – Uitgesteld tot eerste helft 2021

Axiom Verge-fans zullen helaas nog een tijdje moeten wachten om in het langverwachte vervolg te duiken, zo lijkt het.

In een recente blogupdate kondigde de game-ontwikkelaar Thomas Happ Games aan dat Axiom Verge 2 een vertraging zou zien tot de eerste helft van 2021.

Dit is gedeeltelijk te wijten aan nieuwe uitdagingen, zoals het implementeren van meer geavanceerde vijanden en illustraties, die meer werk hebben opgeleverd in vergelijking met de ontwikkeling van de eerste Axiom Verge.

Thomas Happ over Axiom Verge 2

Het voorspellen van de toekomst is moeilijk en nooit meer dan in 2020. Vorig jaar rond deze tijd bracht ik de eerste (en nog steeds enige) trailer voor Axiom Verge 2 uit, die brutaal eindigde met de woorden “COMING FALL 2020” in alle hoofdletters. Helaas, ondanks dat ik er alles aan heb gedaan om mijn voorspelling waar te maken, zal het niet gebeuren.

Mijn excuses aan alle fans van Axiom Verge die hebben gewacht op meer informatie over dit universum. Voor mensen die niet de moeite willen nemen om de hele blogpost te lezen, komt het dichtst bij een andere voorspelling dat deze in de eerste helft van 2021 uitkomt. Hopelijk eerder in dat venster dan later, maar dat doe ik niet ‘ Ik wil niemand teleurstellen, dus ik laat het daar maar staan.

Waarom duurt het dan zo lang? Ik baseerde mijn voorspelling oorspronkelijk op de resterende functies op mijn projectlijst en hoe lang die taken duurden toen ik Axiom Verge maakte. Ik bedoel niet om excuses te maken, maar er waren een aantal factoren die mijn projectplanning op een dwaalspoor brachten.

Ten eerste zijn de vijanden in Axiom Verge 2 veel geavanceerder dan die in de originele Axiom Verge. Terwijl in het origineel alle vijanden een vast pad volgden, scannen in Axiom Verge 2 sommige vijanden de omgeving voor je, en als ze je detecteren, zullen ze de achtervolging inzetten.

Vervolgens zullen degenen onder jullie die de originele Axiom Verge hebben gespeeld zich een van de meest onderscheidende kenmerken herinneren, de Address Disruptor-tool. Dat is de tool waarmee je vijanden en de omgeving kunt glitchen. Ik wil niet te veel bederven, maar Axiom Verge 2 heeft iets dat een vergelijkbare functie dient, maar op een manier die de speler meer controle geeft over het resultaat.

Ten derde is de kunststijl voor Axiom Verge 2 veel complexer dan die van Axiom Verge. Je zult in deze zij-aan-zij-weergaven zien dat in de eerste game elke tegel verschillend was. Dit creëerde een opzettelijk blokkerige, buitenaardse wereld zoals het de verhaallijn betaamt. Axiom Verge 2 daarentegen speelt zich af op een meer aardachtige planeet met natuurlijke hellingen en dalen. Om dat verschil te vangen, was het van cruciaal belang om naadloze tegels te formuleren die in elkaar kunnen overvloeien. Dit lijkt misschien een subtiele verandering, maar het heeft verstrekkende gevolgen voor het ontwerp, de kunst en uiteindelijk het gevoel van het spel.

Last but not least is natuurlijk dat er tegenwoordig niets voorspelbaar is. Op die frisse winterse ochtend dat ik de trailer voor Axiom Verge 2 uitbracht, kon ik gekke dingen doen, zoals van dichtbij met vreemden praten. Mijn handen waren niet rauw van het wassen elke keer dat ik iets aanraakte dat de afgelopen 72 uur niet in mijn huis was geweest. Mijn zoon maakte vrienden op zijn kleuterschool en was nog niet begonnen te huilen van frustratie over hoe slecht een computerscherm is voor menselijk contact. Evenmin, wat dat betreft, had niemand van ons.

Ik ben buitengewoon dankbaar voor alle vragen naar de releasedatum van Axiom Verge 2. Ik maakte me zorgen of mensen überhaupt iets zouden kunnen schelen over een vervolg dat 5 jaar na de release van het origineel zou komen. Hoewel het langer duurt dan ik oorspronkelijk had gehoopt, ga ik mijn best doen om ervoor te zorgen dat het het wachten waard is.