Fire Emblem Engage – 8 minuten overview trailer

Fire Emblem Engage – 8 minuten overview trailer

De nieuwste teaser-trailer voor Fire Emblem Engage is uitgebracht door Nintendo en duurt maar liefst acht minuten.

video
play-rounded-fill

Fire Emblem Engage-overzicht

Het volgende hoofdstuk in de Fire Emblem-serie speelt zich af in Elyos, een continent dat is verdeeld in vier koninkrijken en met een heilige regio in het midden van dit alles. Ooit waren de mensen van Elyos en de Fell Dragon verwikkeld in een bloedig conflict dat duizend jaar duurde.

Emblemen, helden van andere planeten, werden opgeroepen om de mensen van Elyos te helpen terwijl ze in dit conflict verwikkeld waren. Strijders uit alle landen bundelden hun krachten om de Fell Dragon te verslaan terwijl ze werden geholpen door de emblemen. Uiteindelijk wonnen ze en waren ze in staat om de draak effectief te kooien. Aan de andere kant zijn er nu aanwijzingen dat de Fell Dragon binnenkort nieuw leven kan worden ingeblazen…

Over Fire Emblem Engage

De strategievideogame Fire Emblem Engage werd op 13 september 2022 voor het eerst aan het publiek getoond tijdens een Nintendo Direct-presentatie en de release zou naar verwachting plaatsvinden op 20 januari 2023.

Personages en andere elementen zijn overgenomen uit eerdere afleveringen in de serie en hergebruikt voor gebruik in Engage. Engage is de eerste mainline-inzending in de serie met personages uit alle voorgaande kerntitels in het centrale verhaal sinds de tweede game in de serie, Fire Emblem Gaiden. Eerdere titels, zoals Fire Emblem Awakening, bevatten personages uit titels die zich buiten hun specifieke wereld en canon afspelen als downloadbare content (DLC) of andere bonuscontent. Engage is echter het eerste deel in de serie met personages uit alle voorgaande kerntitels.

Duizend jaar geleden viel de Fell Dragon Sombron het koninkrijk Elyos aan en veroorzaakte wijdverspreide verwoesting. Sombron werd uiteindelijk tot rust gebracht toen een groep formidabele krijgers de energie van legendarische figuren van vele planeten kanaliseerde en hun capaciteiten in hun voordeel gebruikte. Elyos leeft al millennia in vrede, maar het zegel dat de Fell Dragon op afstand heeft gehouden, begint te breken.

Na een millennium te hebben geslapen, wordt de Goddelijke Draak, bekend als Alear, wakker en wordt hij een centrale speler in de strijd tegen het dreigende gevaar van degenen die Sombron willen bevrijden. Alear moet op zoek naar de twaalf embleemringen om dit doel te bereiken. Sommige van deze ringen zijn nu in het bezit van troepen die loyaal zijn aan de Fell Dragon.

De releasedatum van Fire Emblem Engage op de Nintendo Switch is vastgesteld op 20 januari 2023.

Ad