Fysieke versie L.A. Noire download

Fysieke versie L.A. Noire download

Third party games lijken toch een apart ding te worden op de Nintendo Switch, dat is als het gaat om hoe groot ze zijn. NBA2K18 was de eerste game waarbij je bij je fysieke release een groot stuk van het spel alsnog moest downloaden als update om alles te kunnen spelen. 

Dit zorgde al voor een hele discussie op het web aangaande cartridge grootte van de Nintendo Switch titels.

Nintendo had al aangegeven dat er meer titels zouden volgen met een dergelijke situatie.  De volgende in dat rijtje lijkt dus L.A. Noire van Rockstar Games te gaan worden. Het spel is in totaal 29GB groot, maar er wordt geen gebruik gemaakt van een 32GB cartridge maar van een 16GB cartridge.

De reden die wordt aangeduid is dat anders de productiekosten veel hoger waren geworden.

Really people?

Persoonlijk zijn we van mening dat dit nog steeds een heel aparte keuze is vooral als we kijken naar de reden. Is een grotere cartridge duurder, tuurlijk. Maar je zet je product in een etalage voor miljoenen aan potentiële klanten. Dat alleen al zou je overweging voor de duurdere kosten kunnen wegnemen. Maar aan de andere kant snappen we het ook wel, de Switch moet zijn track record nog bewijzen als het op third party games aan komt.

Hoewel titels zoals FIFA 18, Ultra Street Fighter II – The Final Challengers en Mario + Rabbids: Kingdom Battle (die laatste is misschien niet helemaal fair) hebben aangetoond hoe goed het kan gaan met titels is dat misschien nog te weinig om te zorgen dat partijen het ‘risico’ willen nemen.

Laten we hopen dat dat in de toekomst gaat veranderen want de internal storage op de Nintendo Switch is met 32Gb nou niet enorm, vooruit 128GB microSD-kaartjes zijn niet mega duur maar het zou alles een stuk makkelijker maken.

Situatie L.A. Noire

Nu moet je voor L.A. Noire 14GB aan data downloaden nadat je de fysieke versie hebt gekocht. Dit kan dus in principe op het interne geheugen van de Switch zelf, maar dan moet deze niet vol met andere games, foto’s, video’s of save-data zitten. Anders moet e een microSD-kaartje moeten kopen.

Maar stel je gaat digitaal voor L.A. Noire; dan zal je sowieso een microSD moeten aanschaffen. Want de game is met 29GB groter dan je Switch interne geheugen (want er is al het nodige in gebruik voor het Nintendo Switch besturingssysteem, updates etc).

Kortom laten we hopen dat er voor dergelijke situaties in de toekomst een oplossing komt. Of dat de prijzen van grotere microSD-kaartjes (de Nintendo Switch gaat ze tot 3TB ondersteunen) een feit gaat worden.