Game Builder Garage aangekondigd, komt 11 juni

Game Builder Garage aangekondigd, komt 11 juni

Nintendo verraste ons en kondigde Game Builder Garage aan, educatieve software voor het maken van games voor de Nintendo Switch.

Afgaande op zijn naam en esthetiek, lijkt de titel een uitbreiding op de Toy-Con Garage van Labo en kunnen spelers hun eigen games maken en delen. Het bevat lessen voor het maken van specifieke spellen, evenals een “gratis programmeermodus”. Afgezien van Joy-Con-controllers, kunnen spelers er ook voor kiezen om een ​​compatibele usb-muis aan te sluiten als ze dat willen.

video
play-rounded-fill

Over Game Builder Garage

Heb je er ooit van gedroomd om je eigen videogame te maken? Die droom kan werkelijkheid worden met de Game Builder Garage-software, die op 11 juni exclusief voor het Nintendo Switch-systeem wordt uitgebracht. Met deze nieuwe software kunnen kinderen en ouders en iedereen daartussen op een leuke manier leren om hun eigen videogames te maken en te delen.

Door kleurrijke wezens genaamd Nodon met elkaar te verbinden, kan iedereen leren hoe ze hun eigen spel kunnen maken door middel van leuke, begeleide lessen die de basisprincipes van visuele gameprogrammering behandelen – en er is geen voorafgaande ervaring vereist! Bekijk hier de aankondigingstrailer voor Game Builder Garage om een ​​idee te krijgen van hoe Nodon eruit ziet en hoe ze in het spel werken, en om een ​​voorproefje te krijgen van de soorten games die je kunt maken.

Heb je er ooit van gedroomd om je eigen videogame te maken? Die droom kan werkelijkheid worden met de Game Builder Garage-software, die op 11 juni exclusief voor het Nintendo Switch-systeem wordt uitgebracht. Met deze nieuwe software kunnen kinderen en ouders en iedereen daartussen op een leuke manier leren om hun eigen videogames te maken en te delen.

Wat zijn Nodon?

Nodon zijn wezens met grote persoonlijkheden die worden gebruikt om je games vanaf de grond af op te bouwen. Er zijn tientallen Nodon in Game Builder Garage, elk met een unieke functie, en je kunt leren hoe je games kunt bouwen door ze op verschillende manieren met elkaar te verbinden. Je kunt bijvoorbeeld een mensachtig personage maken en verplaatsen met een analoge stick door Stick Nodon te verbinden met Person Nodon! Zo leer je de basisprincipes van het programmeren van games op een leuke en intuïtieve manier. Je kunt ook een breed scala aan verschillende soorten videogames maken – van zijwaarts scrollende platformgames en kartracers tot ruimteblasters!

“Voor iedereen die altijd al zijn eigen videogames heeft willen maken, is Game Builder Garage de perfecte plek om te beginnen”, aldus Nick Chavez, Senior Vice President Sales and Marketing van Nintendo of America. “Door het gebruik van begeleide lessen en gedenkwaardige Nodon-personages, helpt Game Builder Garage het maken van videogames net zo leuk als het spelen ervan!”

Lesmodus

Wanneer u Game Builder Garage voor het eerst opstart, kunt u beginnen met de lesmodus. Hier ontmoet je de kleurrijke en eigenzinnige Nodon, de wezens die je gaat gebruiken om het basisconcept van visueel programmeren te leren in stapsgewijze, interactieve lessen die je in je eigen tempo kunt volgen. Deze lessen zijn ontworpen om leuk, boeiend en perfect te zijn voor mensen van alle ervaringsniveaus, met tussendoor Checkpoints zodat spelers hun kennis kunnen testen door kleine puzzels of taken op te lossen.

In de gratis programmeermodus kun je je eigen spelideeën tot leven brengen door alle vaardigheden die je in de lessen hebt geleerd op de proef te stellen. Met een simpele druk op de knop kun je wisselen tussen het programmeer- en spelscherm om snel je creatie uit te proberen en te zien hoe deze speelt.

Inspiratie

Als je op zoek bent naar wat inspiratie, kun je games uitwisselen en downloaden met vrienden en familie via internet of via een lokale draadloze verbinding. * Dit is een geweldige manier om niet alleen te pronken met je eigen creaties, maar ook maar ook om games te bekijken die door andere spelers zijn gemaakt. Je kunt zelfs naar de gratis programmeermodus gaan om het gordijn terug te trekken voor het programmeren van games die door andere spelers zijn geüpload om ze te bestuderen en zelf wat trucjes te leren!

Hoewel Game Builder Garage kan worden bestuurd met een Joy-Con-controller, Nintendo Switch Pro-controller of de bedieningselementen van het Nintendo Switch Lite-systeem **, kun je ook games bouwen met een compatibele muis die is aangesloten op de USB-poort op het Nintendo Switch-dock. Deze besturingsoptie is misschien gemakkelijker voor mensen die houden van het gevoel van een muis bij het navigeren door de software.

Game Builder Garage wordt op 11 juni gelanceerd voor Nintendo Switch in de Nintendo eShop en op Nintendo.com voor een adviesprijs van $ 29,99.