Gerda: A Flame in Winter – Komt uit in September

Gerda: A Flame in Winter – Komt uit in September

Gerda: A Flame in Winter heeft een definitieve releasedatum, volgens uitgever Dontnod Entertainment en ontwikkelaar PortaPlay. De twee partijen hebben vandaag bekendgemaakt dat de verhalende RPG-lite-game op 1 september 2022 zou worden uitgebracht.

video
play-rounded-fill

Over Gerda: A Flame in Winter

Gerda: A Flame in Winter werd vorig jaar onthuld voor de Nintendo Switch tijdens de Indie World Showcase. Het was oorspronkelijk gepland om in 2022 te debuteren.

De Deense gemeenschap van Tinglev wordt tijdens de Tweede Wereldoorlog bezet door de Duitsers in dit ontroerende verhalende spel gebaseerd op ware gebeurtenissen. Spelers volgen Gerda Larsen, een gewone dame in buitengewone omstandigheden die gedwongen wordt een standpunt in te nemen wanneer haar leven op zijn kop staat.

Gerda komt thuis van de kliniek waar ze op een dag als verpleegster werkt. Als ze het huis binnenkomt, ziet ze bloed en al snel komt ze erachter dat haar man, Anders, wordt vastgehouden door de Gestapo. Hij heeft belangrijk verzetsmateriaal achtergelaten en het lijkt erop dat haar toekomstige daden het lot van talloze Deense en Duitse levens kunnen bepalen.

Een verhaal dat niet in de frontlinie wordt verteld, maar in de intieme setting van Gerda’s kleine Deense gehucht, waar ze haar hele leven heeft doorgebracht.

Haar begrip van haar stad en dorp geeft haar een voordeel als burger, omdat ze alleen gewapend is met haar intellect, mededogen en bewustzijn. Gerda’s persoonlijkheidskwaliteiten zijn haar capaciteiten, en haar interacties met anderen zullen van invloed zijn op hoe het verhaal zich ontwikkelt. Verkenning en conversatie, evenals resource- en relatiebeheer, worden gebruikt om beslissingen te nemen. Elke dag schrijft ze in haar dagboek over haar ervaringen en activiteiten, die spelers zullen gebruiken om componenten van haar persoonlijkheid op te bouwen die Gerda in staat zullen stellen om op verschillende manieren met de omstandigheden om te gaan.

Tijdens het spel zal ze een breed scala aan individuen tegenkomen, waaronder haar dorpsgenoten – zowel Denen als etnische Duitsers – evenals leden van het verzet en de binnenvallende nazi’s. In tijden van turbulentie en conflict is elke ontmoeting belangrijk en is elke keuze cruciaal. Met levens op het spel, worden je waarden en overtuigingen op de proef gesteld… Hoe ver zou je gaan om degenen om wie je geeft te verdedigen?

PortaPlay-directeur van ontwikkeling Hans von Knut Skovfoged had dit te zeggen over de releasedatum van Gerda: A Flame in Winter:

“Dit spel is belangrijk voor ons omdat het gebaseerd is op echte verhalen uit de Tweede Wereldoorlog, vooral die van mijn grootmoeder.” We zijn van mening dat we door met Gerda samen te werken een realistisch beeld kunnen geven van enkele van de uitdagingen van de bezette bevolking in die tijd, en ook het feit benadrukken dat sommige individuen werden gedwongen om moeilijke beslissingen te nemen die het absolute oordeel in twijfel trokken. We denken dat we door het spelen van dit verhalende spel anderen kunnen inspireren om hun verhalen te delen. We weten dat veel burgerervaringen niet zijn vastgelegd in oorlogen en bezettingen over de hele wereld, waarvan er vele nog steeds aan de gang zijn. En we zijn verheugd dat we ten minste één zo’n verhaal kunnen overbrengen, Gerda: A Flame in Winter.”

Gerda: A Flame in Winter zal digitaal beschikbaar zijn in de Nintendo Switch eShop.

Ad