Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl – 13.97 miljoen aan verkopen

Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl – 13.97 miljoen aan verkopen

Veel gamers zijn op dit moment dol op Pokémon Legends: Arceus, en het is een vervolg op de Gen 4-remakes voor velen van hen.

Om de 15e verjaardag van de DS-games te herdenken, werden eind vorig jaar Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl uitgebracht. De Pokémon Company kon, zoals gewoonlijk, flink profiteren van nostalgie. De verkoop van Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl is net iets minder dan 14 miljoen, volgens het laatste Nintendo-investeerdersrapport.

Sales van Pokémon Brilliant Diamond en Pokémon Shining Pearl

De meest recente verkoopgegevens zijn van 1 oktober tot en met 31 december 2021. Van Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl zijn in die periode 13,97 miljoen exemplaren verkocht. Ze hebben sindsdien zeer waarschijnlijk de 14 miljoen overschreden met de extra maand. Ze lopen amper achter op de Let’s Go-games, die sinds hun release in 2018 in totaal 14,33 miljoen exemplaren hebben verkocht. Met 23,90 miljoen verkochte exemplaren heeft Pokémon Sword and Shield een veel comfortabelere voorsprong.

Verkoopcijfers van andere Pokémon-spellen

  • 12,00 miljoen exemplaren van Pokémon Fire Red en Leaf Green
  • 12,72 miljoen mensen hebben Pokémon Heart Gold en Soul Silver gekocht.
  • 14,46 miljoen voor Pokémon Omega Ruby en Alpha Sapphire
  • 14,33 miljoen voor Pokémon Let’s Go Pikachu en Eevee.

De populairste Nintendo Switch-games verkopen veel meer dan hun eerste release, dus de verkoop van Pokémon Brilliant Diamond en Shining Pearl zal tegen het einde van dit jaar waarschijnlijk de 15 miljoen overschrijden. Dat zou van hen de bestverkochte Pokémon-remakes aller tijden maken.

En hoewel dat geweldig is, waren het de slechtste Pokemon-spellen van de afgelopen jaren, als je het mij vraagt, ik vind ze zelfs slechter dan de originele DS-versies.

Ad