Pokemon Unite – Goodra komt op 16 maart 2023

Pokemon Unite – Goodra komt op 16 maart 2023

The Pokémon Company heeft de naam onthuld van de nieuwste Pokemon die beschikbaar zal zijn in Pokemon Unite.

Op 16 maart 2023 kunnen spelers de Dragon-type Pokémon Goodra aan hun rosters toevoegen. Het feit dat het een Defender Pokemon zou zijn, werd onthuld in de aankondiging; de officiële video van zijn technieken en mogelijkheden is echter nog niet beschikbaar gemaakt. Dat gezegd hebbende, weten we uit de preview dat dit de standaardversie van Goodra is en niet de Hisuiaanse variant.

Over Goodra

Goodra is een soort draconische Pokémon die op twee benen loopt en bedekt is met slijm. Het grootste deel van zijn lichaam is lichtpaars, terwijl de onderkant een diepere paarse tint heeft. Het heeft schitterende groene ogen, twee groene vlekken op elke wang, een relatief lange nek en een kleine, afgeronde neus in tegenstelling tot zijn relatief lange nek. Het heeft twee sets hoorns die eruit zien als antennes die bovenop zijn schedel zijn neergestreken. Desalniettemin zijn de achterhoorns veel langer, veel dikker en buigen ze langs de nek van het dier. De voorhoorns zijn gewoon kleine noppen. De toppen van de grotere hoorns zijn een klein beetje naar binnen gebogen. Het heeft verhoudingsgewijs korte ledematen, die elk twee vingers hebben, evenals een enorme, dikke staart die aan het uiteinde is opgerold. Aan weerszijden van zijn staart lopen drie groene stippen. In de meeste gevallen kan men een witachtig groen slijm uit zijn kin en ledematen zien druppelen. Het wordt algemeen erkend omdat het een sterke liefde voor water heeft, zonder problemen in het water kan leven, maar ook kan surfen en duiken in de omliggende regio.

Goodra wordt vaak bespot vanwege wat wordt gezien als zijn zwakte vanwege het feit dat hij zachtaardig en aangenaam is. Het is goed bekend dat Goodra een extraverte persoonlijkheid heeft. Als het een persoon nadert, zal het die persoon omhelzen en met slijm bedekken voordat hij verder gaat. Het zal kleverige tranen huilen als het met rust gelaten mag worden. In de meeste gevallen begrijpt Goodra de aanwijzingen niet, wat de indruk wekt dat ze in de war is. Desondanks vindt een groot aantal trainers het niet erg en vinden ze dit gedrag zelfs nogal vertederend. Desalniettemin zal hij terugvechten met hoorns die kunnen worden ingetrokken en een sterke staart om zichzelf te verdedigen tegen zijn aanvallers. Als Goodra haar kalmte verliest, is ze niet meer te beheersen. De slag van de hoorns kan honderd keer krachtiger zijn dan die van een zwaargewicht jager. Het is ook in staat om stoten uit te delen met een buitengewone hoeveelheid kracht. Aanvallen hebben de neiging om eraf te glijden vanwege de kleverige laag en de vetlaag die het bedekt. Tijdens de nattere maanden van het jaar maakt Goodra haar thuis in de hooglanden en vlaktes.

De ogen van een Hisuian Goodra zijn hangend en grijs, en het dier heeft hoorns die langer en dunner zijn dan die van een Kalosian Goodra. Het heeft een grote metalen schaal in de vorm van een spiraal op zijn rug, die hij zijn lichaam naar binnen kan stoppen om zichzelf te verdedigen, waarbij hij alleen zijn kop buiten de schaal laat om naar zijn omgeving te kijken. Hierdoor kan het overleven in vijandige omgevingen. Het is in staat om het niveau van taaiheid van zijn schaal naar believen aan te passen. Het heeft een grijze vlek aan elke kant van zijn gezicht en twee grijze vlekken aan elke kant van zijn schild, waardoor het over het algemeen minder grijze vlekken lijkt te hebben dan de Kalosian Goodra. Men kan een metaalgrijs slijm zien druipen van zijn kin en armen. Hisuian Goodra is een aanhankelijk wezen dat een hekel heeft aan alleen zijn en een sterke afkeer heeft van alleen zijn. Als zijn naaste vrienden zijn zijde verlaten, zal hij woedend worden en een rel veroorzaken.

Er is maar één Pokémon bekend die de aanval Shelter kan leren, en dat is Hisuian Goodra en al zijn voorgaande evoluties.

Ad