Digital Foundry The Legend of Zelda: Skyward Sword HD analyse

Digital Foundry The Legend of Zelda: Skyward Sword HD analyse

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD is beschikbaar om te spelen op het Nintendo Switch-systeem en we zijn er zeker van dat velen van jullie het zullen spelen.

Het team van Digital Foundry heeft de remaster uitgebreid bekeken en is onder de indruk van wat Nintendo heeft bereikt. Digital Foundry zegt dat de resolutie van Skyward Sword HD vergrendeld lijkt te zijn op zowel 1080p als het spel in het dock wordt afgespeeld, en 720p wanneer het in de handheld-modus wordt afgespeeld.

De verhoogde framerate voor de Nintendo Switch-versie van de 30 fps van het origineel naar 60 fps wordt als “vrijwel foutloos” beschouwd.

Het Digital Foundry-team was ook onder de indruk van wat Nintendo heeft bereikt met betrekking tot de texturen van de game. Ze weten niet helemaal zeker of het bedrijf handgemaakte nieuwe assets heeft gebruikt of heeft vertrouwd op AI-opschaling om de texturen van de game te verbeteren.

video
play-rounded-fill

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD analyse hoogtepunten

“Door Skyward Sword naar de Switch te brengen, heeft Nintendo ervoor gekozen om de look en feel van de originele game te behouden en tegelijkertijd visuele tweaks en veranderingen te introduceren waar dit zinvol is. Sommige middelen zijn opnieuw bewerkt, de hele gebruikersinterface is nieuw en de beeldkwaliteit is enorm verbeterd.

Op de Wii wordt Skyward Sword beperkt door zijn 480p-uitvoer en verminderde kleurdiepte, wat leidt tot duidelijke dithering-artefacten. Voor Switch werken we met een vaste 1080p-resolutie (720p terwijl gedockt) met een vrijwel onberispelijk prestatieniveau van 60 fps, alleen ontsierd door zware alfa-effecten – explosies en deeltjes – die slechts zeer zelden voorkomen.”

“De kleurdithering van de Wii is volledig geëlimineerd en de algehele beeldkwaliteit is enorm verbeterd. Anti-aliasing wordt echter niet gebruikt, maar vanwege de aard van het textuurwerk wordt glinstering tot een minimum beperkt. Het is geen hypermodern spel, maar het ziet er visueel aantrekkelijk uit. En hier wordt het interessant: Switch-knutselaar OatmealDome en anderen hebben de game nauwkeurig onderzocht en het blijkt dat er hier een aantal handige technieken in het spel zijn.

In het bijzonder lijkt Nintendo een plug-in te hebben ontwikkeld die de GX Graphics API-aanroepen van de Wii vertaalt en deze toewijst aan de nieuwe NVN API op Switch. Het is duidelijk dat het idee hier is om de visuele effecten die voor de originele game zijn gemaakt, nauwkeurig te simuleren – en ik heb het gevoel dat ze daarin zijn geslaagd. “

“Wat misschien nog transformatiever is, zijn de verbeteringen in textuurkwaliteit. Hoewel het duidelijk is dat Nintendo het oorspronkelijke uiterlijk van de activa wilde behouden, is de werkelijke resolutie hoger. Vanwege het schilderachtige karakter van deze texturen, is het niet helemaal duidelijk of ze handgemaakte nieuwe middelen gebruikten of vertrouwden op AI-opschaling, maar er zijn meer fijne details als je goed kijkt. Het lijkt niet alsof elke textuur is bijgewerkt, maar de oppervlakken zien er strak uit en passen bij de stijl van de beelden.

Hoewel de emulatiegemeenschap textuurpakketten voor deze game heeft gemaakt, vind ik het niet logisch om alleen de zichtbare details in deze texturen te vergroten, gezien de art direction. Nintendo’s aanpak hier is de beste oplossing. Bovendien krijgt de hele gebruikersinterface een hogere resolutie-boost, terwijl het laden ook aanzienlijk sneller gaat.”