DOOM Eternal – Echt saai tijdens vroege ontwikkeling

DOOM Eternal – Echt saai tijdens vroege ontwikkeling

De vurige weg naar DOOM Eternal verliep niet zo soepel als verwacht voor de ontwikkelaars, in ieder geval eerst.

Tijdens een interview met Shacknews onthulde de regisseur van de game, Hugo Martin, dat het eerste jaar van ontwikkeling van de game op de een of andere manier een slog was geworden voor het team – zodat niemand echt enthousiast was om de game te testen.

Martin was van mening dat er iets mis was met de eerste build van DOOM Eternal.

Van saai tot EPISCH

You couldn’t put your finger on it, but the game got really boring because nothing could touch you. You could dash away from projectiles and enemies so easily that you could blast through the whole game like it was nothing. That wasn’t good.

Martin merkt op dat hij nadacht over het succes van DOOM (2016) voor mogelijke oplossingen. Ironisch genoeg deed dit hem alleen maar beseffen dat het origineel ook gebieden ontbrak – een openbaring die DOOM Eternal naar het vervolg stuurde dat het nu is:

Doom 2016 was a one-trick pony. Our combat was world-class, but everything else about the game wasn’t necessarily up to the level of the combat… Every aspect of the game had to get better.

video
play-rounded-fill

Over DOOM Eternal

DOOM Eternal, ontwikkeld door id Software , is het directe vervolg op DOOM (2016). Ervaar de ultieme combinatie van snelheid en kracht met de volgende sprong voorwaarts in first-person-gevechten.

Als DOOM Slayer keer je terug om wraak te nemen op de krachten van de hel. Stel je voor op een geheel nieuwe, pulserende soundtrack, gecomponeerd door Mick Gordon, vecht over dimensies terwijl je nieuwe en klassieke demonen verslaat met krachtige nieuwe wapens en vaardigheden.

DOOM Eternal is nu beschikbaar voor PS4, Xbox One en pc. De game wordt in de toekomst op de Nintendo Switch gelanceerd.