Game Freak over het maken van Pokemon Sword and Shield

Game Freak over het maken van Pokemon Sword and Shield

Een fascinerend verhaal over de ontwikkeling van Pokemon Sword en Pokemon Shield is gepubliceerd door Game Freak. Shigeru Omori, de regisseur, en Kazumasa Iwao, de planningsdirecteur, gaven enig inzicht in hoe de Nintendo Switch-spellen zijn ontstaan.

We spraken met de directeur en planningsdirecteur van Pokemon Sword and Shield over de ontwikkelingscyclus van de game, teamleden en de toekomst van de franchise.

Leden

Directeur van Pokemon Sword and Shield, Shigeru Omori. Omori maakt sinds Ruby/Sapphire deel uit van de Pokemon-franchise en heeft aan een aantal andere titels gewerkt.
Kazumasa Iwao is de planningsdirecteur van Sword and Shield. Veld- en UI-planning zijn twee gebieden waar hij uitblinkt. Tijdens de ontwikkeling van het project heb ik nauw samengewerkt met Omori.

De planningsmethodologie van de Pokemon-serie wijzigen

Nadat de productie van Pokemon Sun en Moon in de herfst van 2016 was voltooid, begonnen Omori en een paar andere belangrijke medewerkers na te denken over het idee voor de toekomstige Pokemon-game. Met dien verstande dat de Nintendo Switch kan worden aangesloten op een televisie, was het oorspronkelijke plan om de reikwijdte van een Pokemon-game uit te breiden om gamers te verrassen. Het begon in september 2017 toen Omori een ontmoeting had met Iwao, de directeur van Ultra Sun / Ultra Moon. De games kregen de naam Omori toen de ontwikkelaars op het idee kwamen om Pokemon-zwaarden en schilden te leveren om de enorme Pokemon te bestrijden.

De visuals voor de nieuwe game waren erg belangrijk voor het ontwikkelteam, vooral omdat deze gekoppeld zou kunnen worden aan een groot scherm. De ontwikkelaars wilden dat het spel zowel in het dock als onderweg leuk zou zijn. Omori haalde herinneringen op aan het project en merkte op dat hij veel aandacht besteedde aan hoe de game zou passen in het leven van gebruikers en hoe het team de kenmerken van de nieuwe console zou kunnen gebruiken. Hij merkte ook op hoe ze de planning en het ontwerp van het spel zorgvuldig bestudeerden. De eerste Pokemon-spellen werden gemaakt door een kleine bemanning en hun methode om de kwaliteit van verschillende componenten te verbeteren, was om iets te maken, het te breken en het vervolgens opnieuw te maken. Naarmate de ontwikkelingsteams groter werden, maakten technologische ontwikkelingen het deze keer moeilijk om dezelfde strategie te gebruiken. Omori was zich er terdege van bewust dat een benadering van het nieuwe spel op de manier van vorige generaties tot wijdverbreide misverstanden zou leiden. Omori heeft aan het begin van de ontwikkeling een klein kernteam opgericht om het ontwerp van de titel te conceptualiseren om misvattingen te voorkomen. Hierdoor kon de ploeg het spel spelen zoals ze het bedoeld hadden.

Jonge werknemers extra kansen en verantwoordelijkheden geven, staat bekend als ‘de wisseling van de wacht’.

Een van de meest essentiële onderwerpen bij de totstandkoming van Sword and Shield was volgens Iwao de generatiewisseling onder het personeel. Hij bevorderde jongere medewerkers die de capaciteit en de drive hadden om meer verantwoordelijkheden op zich te nemen, waardoor ze zich konden ontwikkelen en leren. Het personeel moet niet alleen in staat zijn om de taken voor hen uit te voeren, maar ook om te communiceren en een verstandhouding te creëren met de rest van het team – een project als Pokemon kan niet door één persoon worden voltooid.

Op de vraag hoe het jongere personeel presteerde, meende Iwao dat het project te lijden had onder een gebrek aan expertise en ervaring. Jonge medewerkers kwamen zelf in de problemen en hadden veel hulp nodig van de meer ervaren medewerkers. Ze worstelden in het begin, maar met de steun van meer ervaren medewerkers hebben ze het uiteindelijk gehaald.

Jongeren kansen geven is al lang een traditie bij Game Freak. Zelfs Omori werd op 25-jarige leeftijd gekozen als planningsleider voor Pokemon Diamond en Pearl, ondanks het feit dat de rest van de bemanning meer ervaring had. Een ander kenmerk dat Game Freak onderscheidt, is dat de organisatie per speltitel verschilt.

Voor elke persoon om het beste van zichzelf te geven.

Omori besteedde als regisseur van het project veel aandacht aan een aantal elementen. Een daarvan was dat Omori verantwoordelijkheden verdeelde onder degenen die in hen uitblonken. Omori bijvoorbeeld gaf kledingontwerp aan mensen die van mode hielden, atletische kleding aan mensen die van sport hielden, café-enthousiastelingen zouden dergelijke locaties ontwerpen om een ​​café-achtige sfeer te verzekeren, enzovoort, door met werknemers in contact te komen. Omori wilde dat iedereen naar zijn mogelijkheden kon spelen. Hierdoor konden teamleden zich vrij uiten, wat waarschijnlijk een van de redenen is waarom zoveel mensen van dit spel hielden. Een van de verantwoordelijkheden van de directeur is om een ​​sfeer te creëren die het beste in iedereen in het team naar boven haalt.

Omori zegt verder dat hij hoopt in de toekomst aan nieuwe projecten te kunnen blijven werken. Hij zegt dat hij nieuwe projecten wil starten door prototypes van de game te bouwen in plaats van ze te ontwerpen. Hij wil games zien die zijn gemaakt door ontwerpers en programmeurs, maar ook door planners. Dit stelt iedereen in staat om ideeën aan te dragen en games te bouwen waar een groter publiek van kan genieten.

Pokemon’s evolutie is nooit saai — het is verslavend

De Pokemon-serie gaat na 20 jaar nog steeds goed. Hoewel Omori de game geweldig vindt, beweert hij dat er nieuwe ideeën ontstaan ​​nadat het project is voltooid. Met nieuwe technologieën, nieuwe ontwikkelingsteams en nieuwe methoden om games te spelen, merkte hij op, zal Pokemon blijven evolueren. Omori wil Pokemon-spellen maken die spelers willen spelen en die de indruk wekken dat Pokemon echt is en onder ons leeft.

Het kan een verrassing zijn om te horen dat elke Pokemon-game op een unieke manier is gemaakt. Leden van het team proberen niet afhankelijk te zijn van eerdere ervaringen en genieten ervan de nieuwe taak op zich te nemen die hun is toegewezen. Iwao benadrukte dat het niet uitmaakt welke taak je uitvoert, het uiteindelijk vermoeiend zou worden als je het lang genoeg zou doen. Bij Game Freak zijn er echter altijd nieuwe kansen en banen beschikbaar, en de mogelijkheid om deel te nemen aan tal van projecten zorgt ervoor dat het nooit eentonig of oninteressant wordt. Pokemon zal zich blijven ontwikkelen, dankzij een grote hoeveelheid expertise van meer dan 20 jaar, een unieke structuur die adolescenten in staat stelt om mislukkingen en succes te ervaren, en een bedrijf dat generaties blijft beïnvloeden.

Ad