Ontwikkelingsuitdagingen en innovatief gebruik van de RE Engine in Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy

Ontwikkelingsuitdagingen en innovatief gebruik van de RE Engine in Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy

Samenvatting:

We duiken in de ontwikkelingsuitdagingen waarmee we te maken kregen tijdens de heruitgave van Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy, een geliefd juridisch dramaspel. Kenichi Hashimoto, de producent van de game, deelde inzichten over het aanpassen van de game voor moderne platforms en het gebruik van Capcom’s RE Engine. We verkennen de technische hindernissen, grafische verbeteringen en de overgang van actie- naar avontuurlijke game-engine. Ontdek de opmerkelijke reis van het nieuw leven inblazen van een klassieker voor de Nintendo Switch, die op 25 januari 2024 wordt gelanceerd.


Gebruik van de RE-engine in Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy

De heropleving van klassieke videogames voor moderne platforms is geen sinecure. In onze verkenning van het ontwikkelingstraject achter Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy ontdekken we de uitdagingen waarmee het team wordt geconfronteerd en hun innovatieve gebruik van de RE Engine, de eigen game-engine van Capcom.

Ontwikkelingsuitdagingen

1. Schermaanpassing: Een belangrijke hindernis bij de heruitgave was het aanpassen van de game aan grotere schermen, terwijl de essentie van het origineel behouden bleef. De bedieningselementen op het touchscreen van de Nintendo DS moesten opnieuw worden geconfigureerd voor conventionele gamepads. Het was cruciaal om een ​​naadloze overgang voor spelers te garanderen.

2. Grafische verbetering: Een belangrijk aspect van het moderniseren van het spel was het upgraden van de graphics. Het was echter niet zo eenvoudig als het uitbreiden van de bestaande activa. Vooral de tekst vormde een unieke uitdaging omdat deze leesbaar moest blijven. Het team moest de karakterpixels nauwgezet herwerken om de duidelijkheid te behouden.

3. Achtergronden in 2D: De overgang naar de RE Engine bracht zijn eigen uitdagingen met zich mee, vooral als het om 2D-achtergronden ging. In Apollo Justice: Ace Attorney moesten nieuwe elementen worden ontworpen voor de linker- en rechterkant van het scherm. Dit wijkt af van eerdere projecten en vereiste de vaardigheden van 2D-ontwerpers.

RE-engine in avonturengames

1. RE Engine voor actiegames: Historisch gezien werd de RE Engine geassocieerd met actiegames als Resident Evil, Devil May Cry en Street Fighter 6. Het gebruik ervan voor een avonturengame was voor Capcom onbekend terrein en vereiste een nieuw perspectief.

p>

2. Verlichting in avonturenspellen: Een van de eerste vragen was hoe je verlichting effectief kunt implementeren in een avonturenspel. Het team begon aan een leertraject en de programmeurs hebben aanzienlijke inspanningen geleverd om de mogelijkheden van de engine aan te passen aan het avonturengenre.

Conclusie

De ontwikkeling van Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy voor de Nintendo Switch was een uitdagend maar lonend proces. Het overwinnen van schermaanpassing, het verbeteren van graphics en het pionieren met het gebruik van de RE Engine in avonturengames toonden Capcom’s toewijding aan het leveren van een uitzonderlijke game-ervaring.

Veelgestelde vragen
  • 1. Wat is de Apollo Justice: Ace Attorney-trilogie?
    • De Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy is een verzameling van drie juridische dramaspellen ontwikkeld door Capcom, met advocaat Apollo Justice als hoofdrolspeler. Het bevat Apollo Justice: Ace Attorney, Phoenix Wright: Ace Attorney – Justice for All en Phoenix Wright: Ace Attorney – Trials and Tribulations.
  • 2. Wanneer is de releasedatum voor Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy op de Nintendo Switch?
    • De game wordt op 25 januari 2024 gelanceerd voor de Nintendo Switch, zodat fans kunnen genieten van deze klassieke rechtszaalavonturen op moderne hardware.
  • 3. Wat is de RE Engine en hoe is deze van belang bij de ontwikkeling van games?
    • De RE Engine is de eigen game-engine van Capcom die vooral bekend staat om het aandrijven van actiegerichte titels als Resident Evil en Devil May Cry. Het belang ervan ligt in de veelzijdigheid en grafische mogelijkheden, waardoor het een waardevol hulpmiddel is voor ontwikkelaars.
  • 4. Hoe zijn de graphics in Apollo Justice: Ace Attorney Trilogy verbeterd voor de heruitgave?
    • Het verbeteren van de graphics omvatte meer dan alleen het aanpassen van de grootte van assets. Het team moest karakterpixels minutieus herwerken en nieuwe elementen voor 2D-achtergronden creëren om ervoor te zorgen dat de game er goed uitzag en goed speelde op grotere schermen.
  • 5. Waarom was het gebruik van de RE Engine een uitdaging voor avonturengames?
    • De RE Engine is oorspronkelijk ontworpen voor actiegames, dus het aanpassen ervan voor avonturengames vereiste een nieuwe aanpak. Het team moest vragen over de verlichting aanpakken en de mogelijkheden van de engine aanpassen aan de behoeften van het avonturengenre.